Son dakika: NATO'dan Kosova açıklaması!

Son dakika: NATO'nun Kosova Gücü, Kosova'nın kuzeyinde istikrarın tehlikeye girmesi durumunda müdahale hazır olduğunu duyurdu.

Son dakika: NATO'dan Kosova açıklaması!
Son dakika: NATO'dan Kosova açıklaması!
GİRİŞ 01.08.2022 03:12 GÜNCELLEME 01.08.2022 03:16
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

NATO'dan yapılan açıklamada, Kosova'nın kuzeyindeki güvenlik durumunun gergin olduğu belirtildi ve "NATO'nun Kosova Gücü (KFOR), durumu yakından takip ediyor ve istikrarın tehlikeye girmesi durumunda müdahale etmeye hazır" sözleri kullanıldı.

KFOR'un Kosova'daki tüm vatandaşların hareket özgürlüğü için çalıştığına işaret edilen açıklamada, "KFOR, sahada görünür ve güçlü bir duruş sergilemektedir. KFOR tüm muhataplarla iletişim halinde" değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, KFOR'un Belgrad-Priştine Diyalog Sürecini desteklediği belirtilerek, "Diyaloğun devam etmesi önemli. Bu bölge barışı ve güvenliği için önemli. KFOR, Kosova'daki güven ve huzuru sağlamak için gereken her türlü önemi alacaktır" denildi.

SIRBISTAN-KOSOVA GERGİNLİĞİ

Kosova'da yaşayan Sırplar dahil herkesin Kosova kimlik kartı ve plakasına sahip olması zorunluluğun getirileceğinin bildirilmesi üzerine Kosova’daki Sırplar bu akşam Kosova'nın kuzeyindeki sınır geçişlerini kapattı.

Kosova'da siren sesleri de duyulurken, ülke polisi bazı yerlerden silah sesleri geldiği ancak kimsenin yaralanmadığı bildirildi. Bu arada, Sırbistan, 2008'de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı halen kendi toprağı olarak görüyor. Avrupa Birliği'nin (AB) ara buluculuğunda 2011'de başlatılan Belgrad-Priştine Diyalog Süreci, ilişkilerin normalleşmesini ve nihayetinde iki ülkenin birbirini tanımasını amaçlıyor.

Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog süreci, bu akşam yaşanan gerginlik gibi farklı nedenlerden sık sık kesintiye uğradı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 33
  • ÇelişkilerYumağı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın ikaz ettiği 15-31 Temmuz arasında Yunanistan bulunmayın derken olası kosova sırp savaş gerginligi mi acaba?
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hee!! NATO köşede bekliyor. Sırtlanlara arka çıkmak için.
    Cevapla
  • Amele Mühendiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Sırp kasapları,Akıncı tiha 2000 km uçabiliyor,bunu biliyor muydunuz?
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bosnaya Bayraktar-TB2 Gönderelim Sırplar hizaya gelir. :)
    Cevapla
  • Alnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden
    Cevapla
  • Yavuz Tosun 1 yıl önce Şikayet Et
    Kosova Batı'nın kayığı. Bir gün batırılarak. Hem de sahipleri tarafından. Meşru sebep olsun diye yem edilebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!