ABD tüm F-35'lerin uçuşunu durdurdu

ABD Hava Kuvvetleri, F-35 savaş uçaklarındaki fırlatma koltuklarında yaşanan bir sorun nedeniyle uçuşlarına ara verildiğini açıkladı.

GİRİŞ 01.08.2022 09:56 GÜNCELLEME 01.08.2022 19:22
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

F-35'lerdeki fırlatma koltuklarında yaşanan bir sorun nedeniyle uçuşlarına ara verildiği açıklandı. Buna göre acil durumlarda pilotun uçağı terk etmesini sağlayan fırlatma koltuklarının istendiği gibi çalışmadığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan bu durumun ardından ABD Hava ve Deniz Kuvvetleri, uçakların havalanmasını erteledi.

Önümüzdeki süreçte F-35 savaş uçaklarının çeşitli testlere tâbi tutulacağı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, fırlatma koltuğunu bir uçaktan ayırmak için kullanılan patlayıcı bir kartuşta sorun olduğu bildirildi. Martin-Baker isimli şirket tarafından üretilen kartuşa sahip fırlatma koltuklarında bu sistemin değiştirilmesi gerektiği söylendi.

İsrail, F-35'leri uçuştan çektiİsrail, F-35'leri uçuştan çekti

ABD'li yetkililer hangi uçaklarda bu sorunun yer aldığını belirtirken bu durumdan etkilenen uçak sayısını ise güvenlik gerekçe göstererek açıklamadı.

ABD'nin F-35 jetlerini sattığı ülkeleri de konu hakkında bilgilendirildiği belirtildi. Bu sebeptenm ötürü; İngiltere ve İsrail de F-35'lerin uçuşunu erteledi. İsrail, yaşanan olayların ardından sadece özel izinler doğrultusunda F-35 uçaklarının havalanabileceğini açıkladı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 27
  • akan 1 yıl önce Şikayet Et
    kurda neden ensen kalın demişler kendi işimi kendim görürüm demiş. Milli muharip uçak tek çıkış yolumuz. bunların şeytanlığı da hainliği de bitmez. ermeni uşağı durumundalar....
    Cevapla
  • ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizi AKPARTİ yönetiyor dünyanın en iyi silahları az bir zamanda ülkemizde üretiliyor putin bile bizede bizede iha verin diyiyor ah ah şu içimizdeki hainlerde olmasa BAŞKAN ne söylüyor üretim ihracat istihdam ferahlık demek ya diğerleri ülkemizin yer yüzündeki düşmanlarının dostları olmuş onlarla hareket ediyorlar aklımızı başımıza alalım Türk'ün türkden başka dostu yoktur
    Cevapla
  • kelleci 1 yıl önce Şikayet Et
    siz bize verin biz onları yaparız yada paramızı verin bu ne ya
    Cevapla
  • taytuna 1 yıl önce Şikayet Et
    İsteyip parasını verip alamadık, böyle haberlerle avunup iyi ki almamışız diyoruz. Kedi ve et misali.
    Cevapla
  • Artık 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizm verdiğimiz paralarla sorunu giderirler artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar