TikTok'taki bir akım ABD'de araba hırsızlığını artırdı

TikTok'ta son günlerde gençler arasında "Kia Challenge" adı verilen bir akım yaygınlaşmaya başladı. Bu akım nedeniyle ABD'de araba hırsızlıklarında artış yaşanmaya başladı.

TikTok'taki bir akım ABD'de araba hırsızlığını artırdı
TikTok'taki bir akım ABD'de araba hırsızlığını artırdı
GİRİŞ 01.08.2022 17:04 GÜNCELLEME 01.08.2022 17:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından TikTok'ta son günlerde gençler arasında yeni bir akım başladı. TikTok'ta başlayan "Kia Challenge" adındaki akım daha sonra YouTube'un Shorts videolarında da yayınlanm

aya başlandı.

"Kia Challenge" videoları, yalnızca bir USB şarj kablosu kullanarak bir arabanın nasıl çalınacağının adımlarını paylaşan videolar nedeniyle ülke çapında araba hırsızlıklarında artışa yol açtı.

Yayınlanan bazı videolarda kendilerini "Kia Boys" olarak adlandırılan hırsızlar, çaldıkları arabalarla dolaşırken veya bir yerlere çarparak çaldıkları arabaya zarar verirken görülüyor. 

ARABA HIRSIZLIĞI YÜZDE 2 BİN 500 ARTIŞ GÖSTERDİ

ABD'nin Wisconsin eyaletinde bulundan Milwaukee şehrinde araba hırsızlıklarının yüzde 66'sı Hyundai ve Kia'nın modellerinde oluyor. Yetkililere göre akımın başlamasıyla birlikte bu oradan geçen yıla göre yüzde 2 bin 500 artış gösterdi.

Florida Polis Departmanı tarafından yapılan açıklamada sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili araba hırsızlığı konusunda "olağandışı bir eğilim görüldüğü" belirtildi.

Polis departmanı Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "11 Temmuz'dan bu yana çalınan 56 arabadan 23'ünü 2021 ve daha eski Kia/Hyundais modelleri oluşturuyor. Bu nedenle KIA ve Hyundai marka aracı olan herkes lütfen aracını kilitlesin" uyarısında bulundu.

KIA VE HYUNDAİ: HIRSIZLIKLARIN FARKINDAYIZ

Hem Kia hem de Hyundai, hırsızlıkların farkında olduklarını ve tüm araçlarının tüm güvenlik sertifikalarına sahip olduğu söylemekle yetindi.

Olaylar ülke çapında zaman zaman tehlikeli hale de geldi. Hırsızların neden olduğu kazalar nedeniyle ciddi şekilde yaralanan veya ölen insanların da olduğu belirtiliyor. TikTok ve YouTube ise çözüm olarak bu tarz videoları hızla engellemeye başladı.

KAYNAK: HABER7, BUSINESS INSIDER
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    TikTok sadece paranızı çalıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    TikTok sadece paranızı çalıyor başka bir şey yok
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    TikTok sadece paranızı çalıyor
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zararlı programlar engellenmeli , filtrelenmeli. Çin programı tiktok'da Çin içinde aynı maskaralıklar kesinlikle yoktur hepsini sansürlüyor bizde ise serbest.
    Cevapla
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha dur bu TİKTOK gençlerin çocukların başına ne belalar açacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?