Yeni emir verildi! İran'da tehlikeli uranyum gelişmesi

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi yüzlerce gelişmiş ve yeni nesil uranyum zenginleştirme santrifüjünün çalıştırılması ve bunlara gaz enjekte edilmesi emrinin verildiğini duyurdu.

GİRİŞ 02.08.2022 07:06 GÜNCELLEME 02.08.2022 10:24
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonuna göre, Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Kemalvendi, ülkenin nükleer enerji çalışmalarındaki son duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yüzlerce IR1 ve IR6 gelişmiş ve yeni nesil uranyum zenginleştirme santrifüjünün çalıştırılması ve gaz enjekte edilmesi emrinin verildiğini belirten Kemalvendi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının da bu konuda bilgilendirildiğini ifade etti.

Kemalvendi, bu adımın, yaptırımların kaldırılması, İran'ın çıkarlarının korunması ve ülkenin ihtiyaç seviyesi olan 190 bin SU’luk zenginleştirme seviyesine ulaşılması için, İran’da çıkarılan “Stratejik Eylem Yasası”nın uygulanması doğrultusunda atıldığını ileri sürdü.

Kemalvendi, 500 adet IR6 santrifüjün devreye alınmasının 10 ila 15 gün sürdüğünü kaydetti.

Nükleer çalışmaları nedeniyle İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasına yönelik yürütülen ve bir süre ara verilen Viyana görüşmelerinin yeniden canlandırılmasının gündeme geldiği bir dönemde bu açıklamanın yapılması dikkati çekti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de bu iş yapılacak , Milli imkanlarla Nükleer santral yakıt çubukları üretimi için uranyum zenginleştirme işi bir mecburiyettir .
    Cevapla
  • HİDROJEN lazım 1 yıl önce Şikayet Et
    Atom bombası caydırıcı falan değil. 10 tane 10-20 kiloton atom bombanız var diyelim bu bir kaç mahalleyi yokedebilir hedefe ulaşırsa o da demek. Pakistan hariç tüm nükleer güçler ise gavur ve hepsinin elinse 50km çaplı alev topuyla herşeyi ertiecek binlerce kat daha güçlü olan HİDROJEN bombaları var. İran çok güv enmemeli o bombalara bence. Hidrojen bombası yapmak atom bombasından çok daha zor ve çok sayıda TEST gerektirdiği için de gizlemeniz imkansız. Ama onsuz da caydırıcı olamazsınız sırf atom bombasıyla.
    Cevapla
  • TurcoBEY 1 yıl önce Şikayet Et
    İran = İsrail... Ümmetin baş belası İran!
    Cevapla
  • Leylek 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakinda bunlarda atomu eline aldimi basa bela olurlar bizim icimizdeki chpkk zihniyetide yapilan atom zentralina karsi olurlar. Bizde yapalim guclenelim demezler cünku niye bati patronlarinin dedini yaparlar anca
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Nukluer güç bir İran Türkiye Pakistan azerbeycan için tehlikelidir İsrail'le işbirliği yapılıp vurulmali ben ve düşmanının düşmanı dostumdur
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok net bir şekilde itrailin dostusun yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez