Çin'den ABD'ye Tayvan mesajı: Aklınızdan dahi geçirmeyin

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Tayvan sorunun Çin'in zayıf ve kargaşa içinde olduğu bir dönemin ürünü olduğunu belirterek; "ABD, Çin'in yeniden birleşmesini engellemeyi aklından dahi geçirmemeli. Çin eninde sonunda birleşecektir" dedi.

Çin'den ABD'ye Tayvan mesajı: Aklınızdan dahi geçirmeyin
Çin'den ABD'ye Tayvan mesajı: Aklınızdan dahi geçirmeyin
GİRİŞ 03.08.2022 08:29 GÜNCELLEME 03.08.2022 09:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaretini kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Vang, Pelosi'nin, Çin'in tüm uyarı ve protestoları rağmen gerçekleştirdiği ziyaretin, Çin'in egemenliğini kötü niyetle ihlal eden bilinçli bir siyasi provokasyon olduğunu savundu.

Çin ordusundan yığınak! 'Pelosi Tayvan'a giderse ABD bedel öder'Çin ordusundan yığınak! 'Pelosi Tayvan'a giderse ABD bedel öder'

Pelosi'nin uçağı Tayvan'a indi! ABD ile Çin arasında gerilimPelosi'nin uçağı Tayvan'a indi! ABD ile Çin arasında gerilim

Pelosi gerilimi! Çin'den ABD'ye tehdit!Pelosi gerilimi! Çin'den ABD'ye tehdit!

Çin'den gözdağı! j-20'ler havalandıÇin'den gözdağı! j-20'ler havalandı

ABD’nin Çin Büyükelçisi Burns, Çin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldıABD’nin Çin Büyükelçisi Burns, Çin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Ziyaretin Çin halkında öfkeye yol açtığını vurgulayan Vang, "(Pelosi'nin ziyareti) Bir kez daha kanıtlıyor ki, bazı ABD'li politikacılar Çin-ABD ilişkilerinde 'sorunları yaratan', ABD ise Tayvan Boğazı'ndaki barışın ve bölgesel istikrarın 'en büyük yok edicisi' haline gelmiştir" ifadesini kullandı.

"AKLINIZDAN DAHİ GEÇİRMEYİN"

Vang, "tek Çin" ilkesinin uluslararası ilişkileri yöneten temel normu ve İkinci Dünya Savaşı sonrası uluslararası düzenin ana unsurlarından biri olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"ABD, Çin'in yeniden birleşmesini engellemeyi aklından dahi geçirmemeli. Tayvan Çin'in parçasıdır, Çin'in yeniden bütünleşmesi zamanın eğilimi ve tarihin varacağı kaçınılmaz sonuçtur. Çin, Tayvan'ın bağımsızlığını savunan güçlere ve dış müdahalelere asla ödün vermeyecektir."

Pelosi'ye ziyaretinde; ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de (sağda) eşlik etti.

"ÇABALARINIZ BOŞUNA"

Tayvan sorunun Çin'in zayıf ve kargaşa içinde olduğu bir dönemin ürünü olduğu ve ulusal canlanmayla birlikte sona ereceğini ifade eden Vang, "ABD, Tayvan'ın bağımsızlığını savunan güçleri ne kadar desteklerse desteklesin, çabası boşuna olacaktır. Başka ülkelerin içişlerine karışmasının meşum kayıtlarına daha fazla sayfa eklemekten başka işe yaramayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Tayvan lideri Tsai, Pelosi'ye şeref madalyası verdi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Savaş karşıtı 1 yıl önce Şikayet Et
    Tayvan diye bir ülke yoktur tayvan Çine aittir bunu sağır sultanlar bile biliyor. Folkland adaları nasıl Arjantine aitse tayvan da aynıdır.
    Cevapla
  • Ali aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    çin i kimse hafife almasın rusya gibi hemen savaşa atlamıyacaktır zamanını kolluyacaktır çin aklı hafife alıonacak akıl deyil adamların kaç yıllık bir devlet tecrübesi var amerikayı duman ederler amerika tam bir sırtlan
    Cevapla
  • Deniz034 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin zort..
    Cevapla
  • Mustafa sözen 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey çin liler sizdende bı cacık olmazmış adamlar burnuzun dibinde at koşturuyor siz hala asarım keserim gecdi borun pazarı sür eşeğini tayvana
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırmazzzz bunlarda israil ile iran gibi oldular sadece hav hav hav
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular