Zelenski: Savaşı bitirmek için Xi'yle direkt görüşmek istiyorum

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın saldırılarını sona erdirmesi için Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşmek istediğini söyledi.

Zelenski: Savaşı bitirmek için Xi'yle direkt görüşmek istiyorum
Zelenski: Savaşı bitirmek için Xi'yle direkt görüşmek istiyorum
GİRİŞ 04.08.2022 11:06 GÜNCELLEME 04.08.2022 12:12
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının sona ermesine yardımcı olması için Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile direkt görüşmek istediğini dile getirdi.

"SAVAŞI ÇİN DURDURABİLİR" MESAJI

South China Morning Post'a mülakat veren Zelenski, Çin'i; ekonomik ve siyasi gücünü savaşı durdurmak için Rusya üzerine kullanmaya çağırdı:

"Doğrudan konuşmak istiyorum. Bir yıl önce Devlet Başkanı Xi'yle bir görüşmem oldu. Çin lideri, o sırada ikili ilişkilerden sıcak bir şekilde bahsetti. Ancak yararlı olacağını düşünmeme rağmen Çin ile o zamandan beri herhangi bir görüşmemiz olmadı."

"ÇİN RUSYA'YI ETKİLEYEBİLİR"

Çin'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) daimi üyesi olduğunun altını çizen Zelenski, "Çin çok güçlü bir devlet, ekonomisi çok güçlü. Bu yüzden Rusya'yı siyasi ve ekonomik olarak etkileyebilir. Çin'in Rusya'ya karşı tutumunu yeniden gözden geçirmesini elbette ki çok isterim" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 30
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    sen komediyenlikden baska ne anlarsin o seni aslka muahatp almaz
    Cevapla
  • derdo 1 yıl önce Şikayet Et
    ne diyecen, etme gardaş rusya gibi oyuna gelirsin, sende aynı tuzağa düşme mi diyeceksin
    Cevapla
  • Mesut Dalsalan 1 yıl önce Şikayet Et
    zelensky israil için çalışan adi bir kukla...holywood eğitimi almış bir lider bozuntusu. çok yakında ukraynalılar bu gerçeğiidrak edecek. tarih bunu böyle yazacak.
    Cevapla
  • şanlı urfali 1 yıl önce Şikayet Et
    Noldu, artist zelenski beiden babayın kurbanı oldun, pardon diyelim düzeltelim, yapsa yapsa babalık yapar sende anladın, Seni yem olarak öne sürdüklerini, sende az çakal değilsin öbür tarafdan Çin'in nabzını ölçüluyor olabilirsiniz, unutmaki herkes tilkilik yapıyor,, ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sırada ABD için Çin Tayvan savaşı belkide Türkiye Yunanistan savaşı var ABD çekil seyret taktiği sat ondan sonra silahları füze vermez savaş kısa sürmesin diye yok olmayacak kadar savaş ne kadar uzarsa ABD için o kadar iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama