Kremlin Sözcüsü Peskov'dan tahıl koridoru açıklaması: Erdoğan'ın katkısı büyük

İstanbul'da imzalanan tahıl koridoru anlaşması ile ilgili açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Peskov, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsen yaptığı büyük katkıyı belirtmek gerekir" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 04.08.2022 14:52 GÜNCELLEME 04.08.2022 15:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 22 Temmuz’da İstanbul’da imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşmasının tek seferlik bir süreç olmadığını belirterek, “Ukrayna limanlarında biriken tahılın ihracatını desteklemek için kurulan bu mekanizma, tek seferlik bir süreci kapsamıyor. Umarız aynı verimlilikle çalışmaya devam eder.” dedi.

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında 22 Temmuz'da yapılan tahıl sevkiyatı anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eski Alman başbakandan Türkiye'ye övgü: Erdoğan'ın girişimini iyi buldumEski Alman başbakandan Türkiye'ye övgü: Erdoğan'ın girişimini iyi buldum

İİT'den Türkiye'ye övgü!İİT'den Türkiye'ye övgü!

"ERDOĞAN'IN KATKISINI UNUTMAMAK GEREKİR"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in anlaşmanın sağlanmasında son derece olumlu bir rol oynadığını vurgulayan Peskov, “Anlaşma, tüm tarafların çıkarları göz önünde bulundurularak en zor konuların nasıl çözülebileceğinin güzel bir örneğidir. Elbette Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsen yaptığı büyük katkıyı da belirtmek gerekir. Bu anlaşma nasıl müzakere edilebileceğine yönelik bir örnektir.” diye konuştu.

Peskov, anlaşmanın tek seferlik bir süreci kapsamadığını belirterek, “Ukrayna limanlarında biriken tahılın ihracatını desteklemek için kurulan bu mekanizma, tek seferlik bir süreci kapsamıyor. Umarız aynı verimlilikle çalışmaya devam eder.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le gerçekleştireceği görüşmeyi de değerlendiren Peskov, iki liderin tahıl sevkiyatı konusunu da istişare etmesinin beklendiğini kaydetti.

Suriye ve Ukrayna’daki gelişmelerin de görüşmede ele alınmasının planlandığını aktaran Peskov, Karabağ’daki son gelişmelerin de yine yarınki görüşmede konuşulabileceğini belirtti.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 5
  • bağımsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet iktidarda olsaydı getirtemezdi.
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya biraz destek olsa dolar olarak abd etkisinden kurtuluruz
    Cevapla
  • Hancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamın hassı kim? Birde Türkiye deki soyu bozuklar anlasa değerini. Ama soysuz överse yanlışdan dönülmüş olunur. Yılmak yok ümitsizliğe girme yok bize yakışmaz. Sen sancağı bırakma biz yanındayız Reis.
    Cevapla
  • HASAN 1 yıl önce Şikayet Et
    aman dikkat edin. her cephede ayrı bir baskı yapıyorlar. açık verirsek tepemize binerler. ukrayna suriye karabağ ege adaları fetö pkk hepsi ile ustumuze geliyorlar. ŞU SURİYE YE BİR AN ÖNCE GİRİP ALAN KAZANMAMIZ LAZIM. DENKLEM DE İBREYİ KENDİMİZE ÇEVİRMEK İÇİN BU ŞART GEÇ KALMAYALIM
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    S-500 üretimini birlikte ortak yaparak ilişkileri dahada geliştire biliriz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi