Rusya'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a 'itidal' çağrısı

Dün Karabağ'da Azerbaycan askerleri ve yasa dışı Ermeni güçleri arasındaki çatışmalarla ilgili açıklama yapan Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan'a itidalli olma çağrısında bulundu.

Rusya'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a 'itidal' çağrısı
Rusya'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a 'itidal' çağrısı
GİRİŞ 04.08.2022 15:54 GÜNCELLEME 04.08.2022 17:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı, dün Karabağ'da Azerbaycan askerleri ve yasa dışı Ermeni güçleri arasında yaşanan çatışmaların ardından Azerbaycan ve Ermenistan'a "itidal" ve ateşkese uyma çağrısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Laçın koridoru ve (Karabağ'daki) diğer bölgelerde gerilimin tırmanmasından aşırı endişe duyulduğu, can kayıplarının üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

Bayraktar TB2 Ermenistan mevzilerini böyle havaya uçurdu...Bayraktar TB2 Ermenistan mevzilerini böyle havaya uçurdu...

Azerbaycan şehidin kanını yerde bırakmadı: Bayraktar TB2'yle yok edildiAzerbaycan şehidin kanını yerde bırakmadı: Bayraktar TB2'yle yok edildi

Ermenistan askerleri Azerbaycan mevzilerine ateş açtıErmenistan askerleri Azerbaycan mevzilerine ateş açtı

Can kayıpları nedeniyle taraflara taziye dilekleri iletilen açıklamada, bölgedeki Rus unsurların sahadaki durumu istikrara kavuşturmak için her türlü çabayı gösterdiği, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Azerbaycanlı ve Ermeni mevkidaşlarıyla yakın temas halinde olduğu kaydedildi.

"Tarafları itidalli olmaya ve ateşkese uymaya çağırıyoruz." ifadeleri yer alan açıklamada, sorunun Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin üçlü mutabakatının hükümlerine uygun şekilde, yalnızca siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi gerektiği kaydedildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabağ'daki durumu dikkatle takip ettiklerini belirterek "Elbette, durumun gerginleşmesinden endişeliyiz. Tarafları, itidale ve en önemlisi, üçlü anlaşmaların tüm hükümlerini uygulamaya çağıyoruz." ifadelerini kullandı.

NATO'DAN DA İTİDAL ÇAĞRISI

Öte yandan, NATO da taraflara itidal ve gerginliği azaltma çağrısında bulundu.

NATO Genel Sekreteri'nin Güney Kafkasya ve Orta Asya Özel Temsilcisi Javier Colomina, Twitter hesabından, "NATO, Azerbaycan ile Ermeni güçleri arasındaki çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulunuyor. Can kayıplarından derin üzüntü duyuyoruz ve her iki tarafı da gerilimi azaltıp müzakere masasına geri dönmeye çağırıyoruz. NATO, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini destekliyor." paylaşımında bulundu.

Karabağ'da geçici olarak Rus unsurların kontrolünde olan bölgelerde bulunan yasa dışı Ermeni güçlerinin dün gerçekleştirdiği terör ve sabotaj eylemi sonucu Azerbaycanlı askerin şehit olması üzerine Azerbaycan ordusu operasyon düzenlemişti.

"Kısas" ismi verilen operasyonda yasa dışı Ermeni silahlı unsurlarına ait mevziler imha edilmiş, askeri birlik havadan vurulmuştu.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 12
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya İtidal çağrısını kendine saklasın. Karabağdan çıksın. Kahraman Azerbaycan Ordusuna mani olmasın yeter.
    Cevapla
  • Polat 1 yıl önce Şikayet Et
    yasa disi ermeni guc de neymis varmi bizde boyle birsey pasinyanin oyunlari bunlar derhal baslari ezilip taviz verilmemeli
    Cevapla
  • abdi 1 yıl önce Şikayet Et
    ne ermejiye ne rusa guven olmaz her zaman guclu ordu bulundurmak bu cografyanin vazgecilmezi
    Cevapla
  • Işık 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ermenilere buralar benim, buraları ban ver diye beklesen,daha çok beklersin. Karabağ gitmişsin Ermeniler şusayi terkederken anlaşma yapıyorsun onlarda geri dönüyor. Anlayamıyorum daha kaç defa masada kaybı edeceğiz.
    Cevapla
  • emrew 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşmaya ilk başta uymayan ülke Rusya o yüzden gerekeni yapmak zorunluluktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor