Rusya'dan Bayraktar TB2 açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Soçi kentinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Lideri Putin arasında gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, liderlerin görüşmede Bayraktar TB2 İHA konusuna değinmediğini söyledi.

Rusya'dan Bayraktar TB2 açıklaması
Rusya'dan Bayraktar TB2 açıklaması
GİRİŞ 06.08.2022 02:24 GÜNCELLEME 06.08.2022 18:11
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen görüşmenin ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov açıklamada bulundu.

Görüşmenin 4 saat sürdüğünü hatırlatan Peskov, "Soçi'deki görüşme Moskova saatiyle 15.00'ten sonra başladı. İki ülkenin liderleri hem dar hem de genişletilmiş formatta 4 saat görüştü. Ortak bildiri kabul edildi” dedi.

Daha önce sıkça gündeme gelen Bayraktar TB2 insansız hava aracının (İHA) Rusya'da üretilmesi ve satın alınması konusuyla ilgili liderlerin bir görüşme yapıp yapmadığı sorusuna cevap veren Peskov sadece "Hayır" diyerek karşılık verdi.

Peskov gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından, görüşmenin gerçekleştiği Sanatoryum Rus binası önünden ayrıldı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Beko 1 yıl önce Şikayet Et
    İsteyene satılsın. Nasılsa kodları elimizde. Kalaşnikof her ülkeye ve her teröriste satılırken biz niye satmayalım. Ukrayna babamızın oğlumu,üstelik aynı ırk ve dinden bunlar. Yarın rahata erdiklerinde gör bak o zaman neler oluyor.
    Cevapla
  • ifk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslarla tarihi rekabetemiz ve düşmanlığımız malüm. Fakat Türkiyenin yakın coğrafyasında ABD , orta asyada Çin emperyalizmine karşı Ruslar denge unsurudur.
    Cevapla
  • Enes 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakmayın Rusya ile ilişkilerimizin iyi olduğuna TB bayraktar 2 leri vermicegimizimi herkes biliyor en büyük düşmanlarimizdan biride Rusya şuan Avrupa Amerika karşısında diye bizle iş birliği içinde
    Cevapla
  • DEMİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar bize S 400 satmış olabilir . Biz bayraktar TB 2 Satmak Zorunda Değiliz .
    Cevapla
  • Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize IHA'ları uçuracak güçte jet motoru tedarik ederlerse vakit kazanırız. TF6000 motorları yakın zamanda seri üretime geçebilirse Rus'lara hiç ihtiyaç yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor