Hollanda'da Müslüman kadınlara ayrımcılık ve şiddet vakaları arttı

Avrupa'da İslam düşmanlığı artıyor. Hollanda'da 1 Ağustos 2019'da uygulanmaya başlayan burka yasağında polisin henüz kimseye ceza yazmadığı fakat peçeli Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve şiddetin arttığı açıklandı.

Hollanda'da Müslüman kadınlara ayrımcılık ve şiddet vakaları arttı
Hollanda'da Müslüman kadınlara ayrımcılık ve şiddet vakaları arttı
GİRİŞ 06.08.2022 01:17 GÜNCELLEME 06.08.2022 02:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

RTL televizyonun haberinde, Hollanda'da 1 Ağustos 2019'da uygulanmaya başlayan burka yasağında geride kalan 3 yılın değerlendirilmesi yapıldı.

Haberde, emniyetten edinilen verilere göre, şimdiye kadar burka veya peçe taktığı gerekçesiyle kimseye para cezası yazılmadığı ve peçe takanlara yönelik ayrımcılık ve şiddet vakalarının arttığına işaret edildi.

Yasağın ilk günlerinde polisin birkaç olayda peçe yasağı sebebiyle uyarı yapmakla yetindiği aktarılan haberde, peçeli kadınların toplu taşıma kullanmadıkları ve kamu binalarına gitmekten kaçındıkları hatırlatıldı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 3
  • HaNÇeR 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yeryüzü müslümanlarına birlik beraberlik nasil eylesin,yoksa ne zulmün ne de şiddetin önüne geçilebilir.
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    peçe burka kimliği gizler güvenlik zaafiyeti oluşturur devletler önlem almakta haklı Abdülhamit Han da güvenlik sebebi ile ortodoks giysisi olan siyah paçeyi yasakamıştı.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika İngiltere İsrail beyin takımı Hollanda hatırlatırım. Boşuna dünyaya şirket üst düzey yöneticiler pazarlamıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!