Tesla ABD'de otonom sürüş teknolojisiyle ilgili yanıltıcı reklam yapmakla suçlandı

Kaliforniya Motorlu Araçlar Departmanı (DMV), Tesla'yı Autopilot ve tam otonom sürüş teknolojilerinin tanıtımında yanıltıcı reklam yapmakla suçladı.

GİRİŞ 06.08.2022 11:25 GÜNCELLEME 06.08.2022 13:49

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin trafik düzenleyicisi kurumu DMV, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'yı şirkete ait olan Autopilot ve Full Self-Driving (tam otonom sürüş) teknolojilerini web sitesinde gerçekte olduğundan daha yetenekli göstermek amacıyla yanıltıcı reklam yaptığını iddia etti.

DMV, 28 Temmuz'da Devlet İdari Duruşma Bürosu'na yapılan bir iki şikayette, şirketin "doğru olmayan ve gerçeklere dayanmayan yanıltıcı açıklamalar yaptığını veya yaydığını" söyledi.

Örneğin DMV'ye gelen şikayetler  Tesla'nın web sitesinin Autopilot sayfasında aşağıdaki gibi "yanıltıcı" reklamın yapıldığı iddia ediliyor.

"Tek yapmanız gereken içeri girmek ve arabanıza nereye gideceğini söylemek. Hiçbir şey söylemezseniz, aracınız takviminize bakacak ve sizi varsayılan varış noktası olarak oraya götürecektir. Tesla'nız, şehir sokaklarında, karmaşık kavşaklarda ve otoyollarda gezinerek en uygun rotayı bulacaktır."

DMV şikayetleri haklı bulursa şirketin otomobillerini Kaliforniya'da üretme veya satma lisanslarının iptali de dahil olmak üzere Tesla'ya çok ağır ceza verebilme yetkisine sahip. Ancak uzmanlara göre bu en kötü senaryo. Şikayetler kabul edilirse Tesla muhtemelen para cezasına çarptırılacak.

DMV geçtiğimiz ay Tesla'ya otonom sürüş ile ilgili eyalet yasalarını çiğneyip çiğnediğini tespit etmek amacıyla soruşturma açmıştı. DMW bu soruşturmada sırasında yaptığı basın açıklamasında Tesla arabalarının yasalar gereği asla tam otonom olamayacağını söylemişti.

KAYNAK: HABER7, LOS ANGELES TİMES
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor