Kremlin: Macron'un Putin ile görüşmesine gerek yok

Fransa'nın "dost olmayan bir ülke" olduğunu söyleyen Kremlin Sözcüsü Peskov, Rus lider Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı arasında görüşmeye gerek olmadığını söyledi.

Kremlin: Macron'un Putin ile görüşmesine gerek yok
Kremlin: Macron'un Putin ile görüşmesine gerek yok
GİRİŞ 06.08.2022 13:47 GÜNCELLEME 06.08.2022 16:21
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kremlin, cuma günü yaptığı açıklamada, Fransa’nın ‘dost olmayan’ bir ülke olduğunu, dolayısıyla şu anda Fransa ile görüşmelerinin gerekli olmadığını belirterek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un iki aydan beri telefon görüşmesi yapmadıklarını duyurdu.

"GÖRÜNÜŞE GÖRE FRANSA DOST OLMAYAN BİR ÜLKE"

AFP’nin haberine göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yılın başında birkaç kez görüşen Putin ile Macron arasında son zamanlarda herhangi bir telefon görüşmesi olmamasına ilişkin bir soruya cevaben, “ülkemize yönelik aldığı kararlara bakılırsa Fransa, dost olmayan bir ülke. Taraflar görüşme için doğru vaktin gelmediğini ve bunun şu an için gerekli olmadığını düşündüklerini için telefon görüşmesi yapmıyorlar. Gerekirse görüşürler” ifadelerini kullandı.

Putin ve Macron arasındaki son görüşme, Alman Şansölyesi Olaf Scholz’un da katıldığı, Rus ordusu tarafından esir edilen Ukraynalı askerlerin teslimine ilişkin 28 Mayıs’taki telefon görüşmesi idi. İki başkan, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna'ya düzenlendiği saldırıyla zirveye çıkan gerilimden bu yana, Şubat ayında beş defa olmak üzere, Mart ve Mayıs ayı başlarında da telefon görüşmesi gerçekleştirdiler. Bunun yanı sıra Macron, Putin ile görüşmek üzere 7 Şubat'ta Moskova'yı ziyaret etti.

Macron, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını durdurmayı başaramadığı halde Rus mevkidaşı ile sürekli temas halinde olmasından dolayı bazı kesimler tarafından eleştiriliyor.

Rusya, Ukrayna’yı işgalinin ardından Moskova'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle Fransa dâhil birçok ülkeyi ‘dost olmayan ülke’ olarak sınıflandırıyor.

Rusya, ABD, Avustralya, Kanada, İngiltere, Japonya, Güney Kore, Norveç, Tayvan ve bazı AB ülkeleri de dâhil olmak üzere ‘dost olmayan ülkeler’ listesini genişletmekten geri durmuyor.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 11
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerden bitme züpcüktü macron
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Macron kadraja girip rol calcak rusya olmadiysa ukranyayi denesin zeleski bu kez kabul etmez.
    Cevapla
  • #avşarın delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    züppe erdoğandan rol çalmaya çalışıyor putin izin vermiyor
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Mösyö Makron, boyundan büyük işlere kalkınca, hem içeride hem dışarıda prestiji erozyona uğradı. ABd meclisine rusları şikayet etse, belki alkışlayan olur.
    Cevapla
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan mikrop sn kim putin kim kilon yaşn tutarmı putinle görüşesin sn ancak osman kavala denen teruristle görüsebilirsin it gavurlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!