Libya, Yemen ve İran'dan İsrail'e kınama

Libya, Yemen, İran ve uluslararası kuruluşlar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne iki gündür devam eden saldırılarına kınama mesajları yayımladı.

Libya, Yemen ve İran'dan İsrail'e kınama
Libya, Yemen ve İran'dan İsrail'e kınama
GİRİŞ 06.08.2022 19:54 GÜNCELLEME 06.08.2022 19:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Libya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ve hayatını kaybedenler arasında çocuk ve kadınların da bulunduğu saldırıların şiddetle kınandığı belirtildi.

Açıklamada, uluslararası toplum Gazze'deki tırmanışı durdurmak için acil ve etkili adımlar atmaya çağrıldı.

YEMEN

Yemen Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının şiddetle kınandığı belirtilerek uluslararası toplum, Filistin halkına yönelik ihlallerin önlenmesi için kararlı bir duruş sergilemeye davet edildi.

Rusya: İsrail'in saldırıları gerginliği kışkırtıyorRusya: İsrail'in saldırıları gerginliği kışkırtıyor

İsrail sivilleri vurmaya devam ediyorİsrail sivilleri vurmaya devam ediyor

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 15'ye yükseldiİsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 15'ye yükseldi

Yemen'deki İran destekli Husiler de yaptığı açıklamada, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını ve İsrail işgaline direnmek için tüm seçenekleri desteklediklerini ifade etti.

İRAN

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Tahran'da gerçekleştirilen Ulusal Korona Virüs ile Mücadele toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Reisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak Filistin halkının direnişine destek verdiğini belirtti.

İsrail'in dün Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar ile "işgalci ve katil bir rejim olduğunu gösterdiğini" belirten Reisi, "Dün geceki saldırılar, İsrail rejiminin saldırganlığını ve işgalci olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Ancak Gazze halkının direnişi bu çocuk katili rejimin çöküşünü hızlandıracak." ifadesini kullandı.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI

İslam İşbirliği Teşkilatından (İİT) yapılan açıklamada da İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı acımasız saldırının şiddetle kınandığı belirtildi.

ARAP PARLAMENTOSU

Arap Parlamentosundan yapılan açıklamada ise Gazze Şeridi'ndeki sivil hedeflerin bombalanmasının uluslararası hukuka açık bir meydan okuma ve uluslararası sözleşmeler, anlaşmalar ve ilkelerin açık bir ihlali olduğu belirtildi.

Açıklamada, uluslararası toplum, Filistin halkına yönelik bu saldırganlığı durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırıldı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARI

İsrail ordusu dün abluka altındaki Gazze Şeridi'nde İslami Cihad Hareketine ait merkezlere saldırı başlatmıştı. Saldırılarda biri 5 yaşındaki çocuk ve ikisi kadın olmak üzere 15 Filistinli hayatını kaybetmiş, 125 sivil yaralanmıştı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına daha önce Katar, Ürdün, Tunus ve Cezayir'den tepki açıklamaları gelmişti.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 2
  • Ali Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerde o KRALLAR tık yok.Ağabeylerindenmi tırsıyorlar..yazık İslam coğrafyasına yazık.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş kınamakla slogan atmakla eleştirmekle füzeler durmuyormuş. İslam coğrafyası maalesef bölük pörçük . Batının kuklaları krallar, güç birliğine en büyük engel.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi