Roger Waters'ı sinirlendiren Tayvan ifadesi: Bilmiyorsan git oku

Pink Floyd'un efsanevi solisti Roger Waters, CNN International spikeri Smerconish'in Tayvan ile ilgili sözlerine, "Tayvan, Çin'in parçası, uluslararası toplum 1948'den beri kabul ediyor, bilmiyorsan git bunun hakkında oku" tepkisini verdi.

GİRİŞ 07.08.2022 15:00 GÜNCELLEME 07.08.2022 15:05
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Pink Floyd'un kurucularından Roger Waters, CNN International'e verdiği röportajda Ukrayna savaşı ve Tayvan kriziyle ilgili verdiği yanıtlarla gündem oldu.

Kanal spikeri Michael Smerconish'in Tayvan kriziyle birlikte "Çin'in küresel tehdit olduğu" yönündeki ifadelerine, "Tayvan'ı kuşatmıyorlar, Tayvan Çin'in bir parçası ve bu 1948'den beri tüm uluslararası toplum tarafından kabul edildi. Bunu bilmiyorsan yeterince okumuyorsun, git bunun hakkında oku" tepkisini verdi.

"NATO RUSYA'NIN SINIRINA DAYANDI"

Waters'ın röportajda Ukrayna savaşıyla ilgili yanıtları da gündem oldu. "ABD neden Zelenski'yi bu korkunç savaşı sona erdirecek müzakerelere teşvik etmiyor?" sorusu yönelten Waters, spikerin "Ama işgal edilen tarafı suçluyorsunuz" tepkisine; "Yapmanız gereken tarihe bakmak" yanıtı verdi. Waters, "Yani, bu savaş, bugün başladı diyebilirsiniz, 2008'de başladı diyebilirsiniz. Neticede NATO'nun Rusya sınırlarına, Doğu Avrupa'ya dayanmasıyla ilgili" ifadelerini kullandı.

"ÇİNLİLER NÜKLEER FÜZE YERLEŞTİRİSE NE OLACAK?"

Waters, "Kurtarıcılar olarak rolümüz ne olacak?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Öyle bir rolümüz yok. Sana öneririm Michael, biraz daha okumanı ve sonra Çinliler Meksika ve Kanada'ya nükleer füzeler yerleştirirse neler olacağını anlamaya çalışmanı."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21
  • Hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    Tayvanin geçmişini kimse araştırmıyor. Bu günkü Tayvanlilar, eskiden Çin anakarasindaki yonetimdeki milliyetcilerdi. Koministler kanlı acımasız gerilla eylemleriyle, milliyetci yonetimdeki partiye karşı üstünlük sağladı, sağ-sol savaşını, Milliyetcilerin Tayvana çekilmesiyle solcular kazandi, yıllarca, butun Çini Tayvan temsil etti, 1970 lerde pinpon oyunlarinda Abd Çinle yakınlaşıp, BM Tayvani ihrac edip yerine Çin i aldı. Yani Çin anakarasinin meşru yoneticileri Tayvandir, bu günkü Çin darbeci kanlı solculardır. Tabi konumu gereği komunistlere karşı Abd nin ussu olmaktan kurtulamadi.
    Cevapla
  • ihtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yazanların çoğu haritada tayvan'ı bulamaz bile ama yazmış durmuş, iç karışıklıktan sonra tavyan ayrı bir ülke oldu, SSCB Destekli Çin'in zoruyla zaman içinde tek çin diye bir şey uydurdular dünya'ya da bunu yedirmeye çalışıyorlar. evet usa gazı var ama ortada çin'den ayrı bir ülke olan tavyan var. çin sadece güçlendiği için ses çıkarıyor o kadar. amerika'da çin'i sıkıştırıyor hepsi bu. roger waters saçmalamış müzisyenden fikir adamlığı çıkmaz çok beklersiniz.
    Cevapla
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam kapakları dizmiş ama karşısındaki papağan beyinli anlamamış... Pardon, papağanlarda 77 olan zeka seviyesine bir çok insanımsı mahlukat ulaşamadığı için papağanlardan da özür diliyorum...
    Cevapla
  • eyup Göksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim bir hayalim var, Meksika ordusu ile bir sınır güvenliği askeri anlaşması, en elit askerlerimizi Amerika sınırına göndermek, nasil suriyede yunanistanda askeri yiginak yapti ise bizde yapalım, akillarini almak isterim
    Cevapla
  • Maalesef 1 yıl önce Şikayet Et
    Guzel fikir de, Kanada ve Meksika Abd nin uydusudur, baska ulkeyle anlasna yapamazlar. O sınırlar garanti altina alındığı icin, denizden dusman gelebilir diye bizdeki kara komandoları bordo bereliler, onlarda deniz kuvvetlerindedir.
    Cevapla
  • gurbetchi 1 yıl önce Şikayet Et
    ya adam zaten seksenli yillarda sarkilarinda dogrulari haykirmis.. spiker bunu bilmiyormuydu acaba ??! The Wall sarkisini dinlemenizi tavsiye ederim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!