ABD'den Türkiye ile Rusya arasındaki ruble anlaşmasına dair açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de yaptığı görüşme ve başta ruble kararı olmak üzere yeni ekonomik anlaşmalara ilişkin açıklama yaptı.

GİRİŞ 09.08.2022 09:26 GÜNCELLEME 09.08.2022 10:44
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin Rusya'nın saldırganlığı karşısında Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne güçlü desteğini ifade ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın Rusya'nın eylemini 'kabul edilemez' olarak nitelendirdiğini hatırlatmak istiyoruz" dendi.

RUBLE ANLAŞMASINA DAİR AÇIKLAMA: TÜRKİYE RUS VARLIKLARINA GÜVENLİ LİMAN OLMAMALI

Türkiye'yi yasadışı Rus varlıkları veya işlemleri için güvenli bir liman haline gelmemeye çağırdıklarını belirten ABD Dışişleri Bakanlığı, "Verileri dikkatle izliyoruz ve şu ana kadar Türkiye'de yasadışı Rus parası olduğuna dair bir kanıt yok gibi görünüyor" dedi.

Rusya duyurdu: Erdoğan ve Putin'den Ruble anlaşmasıRusya duyurdu: Erdoğan ve Putin'den Ruble anlaşması

Batı, Türk-Rus iş birliğinden rahatsız: Endişelerimiz giderek artıyorBatı, Türk-Rus iş birliğinden rahatsız: Endişelerimiz giderek artıyor

"Müttefikleri, Rusya'ya olan enerji bağımlılığını azaltmak için enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye yönelik adımlar atmaya teşvik etmeye devam ediyoruz" diyen ABD Dışişleri Bakanlığı, uzun vadede enerji güvenliğini artırma çabalarına yardımcı olmak için Türkiye ile birlikte çalıştıklarını da ifade etti.

KAYNAK: HABERTÜRK / ALİ ÇINAR
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 108
  • Hüsamettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kovboy kafasıyla dünyayı yoneteceklerini sanıyor.
    Cevapla
  • Seyit Onbaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz Adına en güzel kararı! Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi , milletimiz için düşünülmesi gereken cevabı vermeye Yetkili Tek mercidir.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Petro Dolar'a karşı birlik kurulması , Amerika'yı bir nebze rahatsız etti . Şayet Rusya bu Dolar endeksli parasal hegemonya'yı sonlandırma konusunda ileri gider ve başarılı olursa , işte o zaman Türkiye'yi daha fazla eleştirip veryansın edecekler .
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Yatırım için sıfır faizle tl alıp dolar yapan kansızları kara listeye ekleyin,bir daha kredi vermeyin,devletin tüm yardımlarını kesin,baki dolar kaç liraya düşüyor
    Cevapla
  • Kayı Boyu 1 yıl önce Şikayet Et
    Doları ve piyasayı Türk olmayan ama adına Türk sanayici çiş adamları Derneği pompalıyor.TÜSİA da haddini bildir dolar ve o kuruluşlara ambargo koyalım bakın her şey nasıl düzeliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler