İsrail bu sefer de Nablus'a saldırdı: 3 kişi vefat etti, 40 kişi yaralandı

Geçtiğimiz günlerde Gazze'ye saldıran İsrail, 44 kişinin hayatını kaybetmesine, yüzlerce kişinin yaralanmasına sebep oldu. Filistin'e saldırmaya devam eden İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde 3 Filistinliyi katletti.

İsrail bu sefer de Nablus'a saldırdı: 3 kişi vefat etti, 40 kişi yaralandı
İsrail bu sefer de Nablus'a saldırdı: 3 kişi vefat etti, 40 kişi yaralandı
GİRİŞ 09.08.2022 12:50 GÜNCELLEME 09.08.2022 12:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin Nablus kentinin eski şehir bölgesine düzenlediği baskında 3 kişinin öldürüldüğünü, 40'tan fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Filistinli aktivist İbrahim en-Nablusi ile diğer bir kişinin Batı Şeria'nın kuzeyinde etkisiz hale getirildiği" aktarıldı.

İbrahim en-Nablusi

Nablus'taki baskının İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) ile ortak yapıldığına işaret edilen açıklamada, baskında omuzdan fırlatılan roketler de dahil birçok silahın kullanıldığı ifade edildi.

Öldürülen Nablusi isimli Filistinlinin birçok eylemden sorumlu tutulduğu açıklamada, baskın sırasında onlarca Filistinlinin taşlarla askerlere karşılık vermesi üzerine olayların çıktığına vurgu yapıldı.

Açıklamada, İsrail güçlerinin herhangi bir zayiat vermeden bölgeden ayrıldığı kaydedildi.

İsrail güçlarinin baskın düzenleyerek 3 Filistinliyi şehit ettiği Nablus'taki evin içinden görüntü

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerine sık sık baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Birleşmiş Milletler raporlarına göre, İsrail güçleri 2022 başından 26 Haziran'a kadar Filistin topraklarına yaklaşık 1600 kez baskın düzenledi. Bu baskınlarda 60 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 6 bin Filistinli de yaralandı.

İSRAİL'İN SON GAZZE SALDIRISI

İsrail, saldırı hazırlığında olduğu gerekçesiyle cuma günü Gazze'deki İslami Cihad'a ait olduğunu iddia ettiği hedeflere saldırı başlatmıştı.

Saldırılar üzerine Gazze'den İsrail yönüne bir dizi roket atılmıştı. İsrail'in Gazze şeridine düzenlediği saldırılar sonucunda aralarında 14 çocuk ve 4 kadının yer aldığı 44 kişi hayatını kaybetmiş, İsrail tarafındaysa herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

Taraflar arasında Mısır'ın arabuluculuğuyla varılan ateşkes 7 Ağustos'ta yürürlüğe girmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Filistinin tamamınıda işgal etsen sana orada rahat vermiyeceğiz.
    Cevapla
  • kayıhan 1 yıl önce Şikayet Et
    O toprakların adı FİLİSTİN . Korkaklar düşmanın silahsız olmasını ister , yahudi korkakların silahsız MÜSLÜMANLAR istemesi gibi . Yemin ederim sıra yahudi zulmüne gelecek ve o gün Zeytun ağaçları ey MÜSLÜMAN arkamda bir '' yehudi '' ( zalimi ) var gel onu öldür diyecek . İbretlik mesele ve kaçınılmaz son ...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonun yakındır katil sürüsü kitapsızlar
    Cevapla
  • K. A 1 yıl önce Şikayet Et
    İnna lillahi ve İnna ileyhi raciun...
    Cevapla
  • Recep Korkmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah’ın gazabı İsrail ordusunun üzerine olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var