Ukraynalı general: Kırım’ı askeri yolla kurtaracağız

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden Tümgeneral Dmıtro Marçenko, işgal altında bulunan Kırım’ı askeri yoluyla işgalden kurtaracağını ifade etti. Tümgeneral, “Kimse Rusya’ya başka bir ülkeye gelip ‘bu toprak benim’ deme hakkını vermedi” dedi.

Ukraynalı general: Kırım’ı askeri yolla kurtaracağız
Ukraynalı general: Kırım’ı askeri yolla kurtaracağız
GİRİŞ 11.08.2022 10:36 GÜNCELLEME 11.08.2022 10:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Tümgenerali Dmıtro Marçenko, RBK Ukrayna Haber ajansına verdiği röportajda, Ukrayna’nın 8 yıldır Rus işgali altında bulunan Kırım’ı askeri yolla işgalden kurtaracağını ve bunun için işgalcilerin yasa dışı inşa ettiği Kırım Köprüsü’nün imha edileceğini söyledi. Güney cephesinde görev yapan Tümgeneral Marçenko, “Ukrayna Kırım’ı askeri yoluyla işgalden kurtarabilir mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

"Evet. Kırım’ı askeri yolla kurtaracağız. Kimse ondan vazgeçmedi. Kırım Ukrayna’dır, bizim toprağımız, orada işgal altında yaşamak zorunda kalan insanlarımız var. Kimse Rusya’ya, başka bir ülkeye gelip ‘bu toprak benim’ deme hakkını vermedi. Herson, Lugansk ve Donetsk’i geri alacağımız gibi Kırım’ı da geri alacağız.”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky: Kırım'dan asla vazgeçmeyeceğizUkrayna Devlet Başkanı Zelensky: Kırım'dan asla vazgeçmeyeceğiz

Rusya'ya Kırım'da ağır darbe: Rus üssünün görüntüleri yayınlandıRusya'ya Kırım'da ağır darbe: Rus üssünün görüntüleri yayınlandı

Kırım’ın işgalden kurtarılması için, Rusya’nın Kerç Boğazı üzerinden yasa dışı inşa ettiği köprünün imha edilmesi gerektiğini belirten Marçenko, “Evet, bu düşmana Rusya topraklarından rezerv sağlama ve birliklerini güçlendirme fırsatından mahrum etmek için gerekli bir önlemdir” dedi.

Daha önce Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, verdiği röportajında, Rus işgali altındaki Kırım Yarımadası’nı Rusya’ya bağlayan Kerç Köprüsü’nün ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Çubarov, Kerç köprüsünün yıkılmasını, işgal altındaki Kırım’ın kurtulmasının bir ön adımı olarak nitelendirdi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 9
  • Bu gidişle 1 yıl önce Şikayet Et
    Evdeki bulgurda gidecek
    Cevapla
  • ALP ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşALLAH,KIRIM ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMALIDIR ÖNÜNE GELENİN OYUNCAĞI GELENGEÇENİN YOLU OLMAMALIDIR...KIRIMHANLIĞI VAR OLMALI
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ve batıya güvendin milyonlarca kadınınız kızınız avrupada boşanan evlenen ingilizlere almanlara gitti yazık size
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Burda bir tuzak var kırıma saldırıp Rusya ile Türkiye yi karşı karşıya getirme planı var. Alçak abd köpeği ukrayna liderleri sizin hain planlarınızı Allah c.c. görüyor. Allahım sen tuzaklarını kafasına geçir.
    Cevapla
  • murat fırat 1 yıl önce Şikayet Et
    SEN TUT ELİNDEKİ NÜKLER SİLAHLARI ABD VE RUSYAYA VER SONRADA SAVAŞLA KAZANACAĞIZ DE NE SAÇMALIK x
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi