ABD ve YPG'nin büyük petrol vurgunu görüntülendi: Suriye petrolünün yüzde 80'ini çaldılar

ABD'nin Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın kontrol ettiği bölgelerde yüzlerce askeri araçla petrol kaçırdığı görüntüler ortaya çıktı. Suriye Petrol Bakanlığı, ABD ve YPG/PKK'nın ülke petrolünün yüzde 83'ünü kaçırdığını duyurdu.

GİRİŞ 11.08.2022 13:11 GÜNCELLEME 11.08.2022 13:11
Bu Habere 243 Yorum Yapılmış

  
Haber7

Suriye Petrol Bakanlığı, 9 Ağustos'ta ABD güçlerini ülkedeki petrol rezervlerinin çoğunu çalmakla sorumlu tuttuğu bir bildiri yayınladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülkede 2022 itibarıyla günlük 80,3 bin varil petrol üretildiği belirtilirken, ABD ve terör örgütü YPG/PKK'nın her gün 66 bin varil petrolü kaçırdığı ifade edildi.

SURİYE PETROLÜNÜN YÜZDE 83'ÜNÜ KAÇIRIYORLAR

Açıklamada, "ABD işgal güçleri ve onun desteklediği 'paralı askerler' doğu bölgesinde işgal altındaki alanlarda her gün 66 bin varil çalıyor" denildi. Bu miktarın Suriye petrolünün yüzde 83'üne denk geldiği belirtildi.

Bakanlığın verilerine göre Suriye petrol sektörü, ABD'nin petrol vurgunları nedeniyle savaşın başlangıcından bu yana 105 milyar dolar zarara uğradı.

IRAK'TAKİ ABD ÜSLERİNE TAŞINIYOR

Rus helikopteri tarafından Rakka'da çekildiği iddia edilen görüntülerde YPG/PKK ile işbirliği içerisindeki ABD ordusunun yüzlerce araçla Irak'a petrol kaçırdığı görüldü.

ABD'nin petrol kaçırdığı iddia edilen yüzlerce tankerlik askeri konvoy

Elde edilen bilgilere göre Suriye'nin kuzeydoğusunu işgal eden ABD, yağmaladığı petrolü Al-Velid Sınır Kapısı'ndan Irak'taki askeri üslerine kaçak yollardan sokuyor.

Suriye'nin Haseke kentindeki yerel kaynaklar, 6 Ağustos'ta ABD ordusunun yağmaladığı düzinelerce petrol tankerini ülke dışına kaçırdığını ve bunun o hafta yapılan ikinci petrol sevkiyatı olduğunu duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 19 Temmuz'da ABD hükümetini Suriye'nin doğal kaynaklarını sürekli olarak yağmalamayı durdurmaya çağırmıştı.

BUĞDAY DA ÇALIYORLAR

Suriye'de 2022'nin ilk yarısındaki petrol üretim miktarı 14,5 milyon varil olarak açıklandı. Bu da günlük ortalama 80,3 bin varile denk geliyor.

ABD ordusunun dünya gıda kriziyle kasıp kavrulurken Suriye'nin doğusunda ülke buğdayını yağmaladığı da belirtiliyor.

KAYNAK: HABER7
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 243
  • aynen 1 yıl önce Şikayet Et
    Hırsız abd
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamaninda dünyanin polisi idi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadıgım rusya neden bişi yapmıyor?
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    çakal kendiniz ypg ile iş birliği yapıyorsunuz
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Birbirleriyle dost olmayıp ABD ve ruslarla dost olan suriyelilerin haline bakıp ibret almak lazım güzel ülkemin insanları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
IMF'den Türkiye açıklaması