Zelenskiy'den komutanlara sert uyarı: Savunma planlarımızı ifşa etmeyi bırakın!

Bazı komutanların Kiev'in savaş taktikleri hakkında gazetecilere konuştuğunu söyleyen Ukrayna lideri Zelenskiy, "Savunma planlarımızı ifşa etmeyi bırakın" uyarısı yaptı.

Zelenskiy'den komutanlara sert uyarı: Savunma planlarımızı ifşa etmeyi bırakın!
Zelenskiy'den komutanlara sert uyarı: Savunma planlarımızı ifşa etmeyi bırakın!
GİRİŞ 12.08.2022 17:38 GÜNCELLEME 12.08.2022 19:20
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bazı askeri yetkililerin ülkenin Rusya'ya karşı kullandığı savaş taktikleri hakkında basına demeç vermesini 'sorumsuzca olduğunu niteleyerek, "Savunma planlarımızı ifşa etmeyi bırakın" sözleriyle sert bir uyarı yaptı.

Zelenski, komutanların, yerel ve askeri yetkililerin saldırı planları ve cephedeki olaylarla ilgili yaptıkları yorumlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek yapılan açıklamaların 'sorumsuzca' olduğunu belirtti.

"Savaş yüksek sesli açıklamalar yapmak için doğru bir zaman değil" diyen Zelenskiy, "Savunma planlarımız hakkında ne kadar az ayrıntı verirseniz, uygulama için o kadar iyi olur" dedi.

Zelenskiy şunları aktardı:

"Gazete manşetlerine çıkmak istemeniz ayrı bir şey ama bu açıkça sorumsuzluk. Ukrayna için zafer istiyorsanız, devletimizin savunma planları hakkında söylediğiniz her kelimenin sorumluluğunun farkında olmalısınız."

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malyar ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Malyar, "Böyle bir sızıntı, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin tüm planlarını bozar. Düşman planlarımızı öğrenince eylemlerini ayarlar ve bu bilgileri bize karşı kullanır." dedi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 15
  • tiyatrocu-zelenski 1 yıl önce Şikayet Et
    film artis tiyatrocu yahudi cocugu abd nin piyonu
    Cevapla
  • Fani 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafasız birilerinin gazıyla ülkeni mahvettin senin ne haddine rusyaya kafa tutmak şu an aynı ABDtayvan ı harcıycak çine karşı yazık çook yazık
    Cevapla
  • gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    bedel ödenmeden devlet olunmaz ukrayna başaracak
    Cevapla
  • Ozan 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyuncuya bak sen:) Gören de kendisi savaşıp başarı sağlıyor, Abd ve Avrupa paralı askerleri, desteği olmasa Rusya sizi yutmuştu, gerci yine yutar ama zaman alir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'nın başında bir Yahudi, yıllarca bizim de başımızda Ermeni dönmeleri durdu, Ukrayna halkının hiç mi zoruna gitmiyor bu durum, biz şimdilik kurtulduk ama seneye ne olur bilemem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'ye teklif yağmuru: 8 futbolcuya yoğun talep!
UCM tehdide tepki gösterdi: Uluslararası yargıya müdahale!