Suriye Geçici Hükümeti ve aşiretlerden Türkiye ile "birlik ve beraberlik" mesajı

Suriyeli muhaliflerin kurduğu Suriye Geçici Hükümeti ile aşiretlerin ileri gelenleri, Türkiye ile "birlik ve beraberlik" mesajı yayımladı.

Suriye Geçici Hükümeti ve aşiretlerden Türkiye ile "birlik ve beraberlik" mesajı
Suriye Geçici Hükümeti ve aşiretlerden Türkiye ile "birlik ve beraberlik" mesajı
GİRİŞ 13.08.2022 14:25 GÜNCELLEME 13.08.2022 14:25
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Suriye Geçici Hükümeti'nden yapılan açıklamada, "Suriye Geçici Hükümeti, kardeş Türk halkı ve devletinin siyasi, askeri ve insani alan dahil olmak üzere tüm alanlarda Suriye halkı ve devrimi bağlamında oynadığı büyük rolü değerli bulmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Beşşar Esed rejimini alaşağı edene ve Suriye halkının özgürlük ve onur hedeflerini gerçekleştirene dek mücadele vermeye devam edileceği vurgulandı.

Nuayam, Cemelan, Beni Halit, El Heyb, Buhayat, Maşahde, Ceys, Cubur, Harb, Demahle ve Simatiyye aşiretlerinin ileri gelenleri de Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçesinde bir araya gelerek Türkiye ile "birlik ve beraberlik" mesajı yayımladı.

Mesajda, "Biz ve Türk kardeşlerimizin arasındaki birlik ve beraberliği kimse bozamaz. Düşmanca gündemleri olanların nefret ve kin projelerini hayata geçirmelerine izin vermeyeceğiz. Şehit düşen Türk askerlerine ve Suriye halkına Allah'tan rahmet dileriz." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 9
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu muhalifler başımıza sorun olacak. ESAD la anlaşmamız gerektiği artık çok açık. Bu muhalifler ESAD ile uzlaşmaya çalışmaz ise işimiz çok zor. Milyonlarca mülteci ülkemizde ve geri dönüşleri için güvenli bir Suriye gerekiyor
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye rejiminin gözden çıkardığı suriye halkının %80ninden fazlası İnşallah ÖSO ile Hak ettiği özgürlüğe ve topraklarına kavuşacaktır. Ancak Türkiye'de başıboş yılkı atları gibi dolaşanları toplayıp o cephelere göndermek gerek.
    Cevapla
  • milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Lokal olayları genelleme. Üceymi Sadun paşa da araptı, Allah'ın emri, peygamberimiz (sav) in sünnetine göre biz kardeşiz ve aynı ümmetin fertleriyiz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen muslüman füşmanısın gLiba başını kuma koy olduğun yerden ayrılma
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Verecekler tabi maaşını biz veriyoruz. Her şeyi baştan deneyim battığınız gibi, araplarla ümmetçik oynamanın da ne olduğunu denediniz mutlu musunuz? Mekkeyi koruyan ordumuza neler yapmış bir millet bunlar. Deneye deneye öğrenmeniz bize çok pahalıya patlıyor.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fitneyi bayrağımızı yakanlar yapıyor ben değil.
    Cevapla
  • önce vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    fitne ficur fesat yapıyorsunuz yine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”