Uyarılar gözardı edildi: Freya güvenlik gerekçesiyle uyutuldu

Norveç'in başkenti Oslo'da güneşlenmek için teknelere çıkarak zarar veren deniz aygırı, yoğun ilginin kurbanı oldu. Turistler "yaklaşmayın" uyarılarını dikkate almayınca, vahşi hayvan yetkililer tarafından güvenlik gerekçesiyle uyutuldu.

Uyarılar gözardı edildi: Freya güvenlik gerekçesiyle uyutuldu
Uyarılar gözardı edildi: Freya güvenlik gerekçesiyle uyutuldu
GİRİŞ 15.08.2022 11:11 GÜNCELLEME 15.08.2022 11:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Norveç'teki Oslo Fiyordu'nda insanlar için risk oluşturduğu düşünülen Freya adıyla bilinen dev deniz aygırının öldürüldüğü bildirildi.

Norveç Balıkçılık Direktörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, değerlendirmeler neticesinde insanlara tehlike oluşturduğu gerekçesiyle 600 kilogram ağırlığındaki dişi deniz aygırı Freya'nın hayatına son verildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Geçen hafta yapılan gözlemlerde, Freya'nın zararlı olduğuna ve mesafenin korunmasına yönelik uyarıların göz ardı edildiği belirlendi. Halka potansiyel riski yüksekti" denildi.

Freya'nın başka bir bölgeye tahliyesinin düşünüldüğü ancak halkın ilgisini çeken deniz memelisinin gittiği her alanda insanlar için tehlike oluşturduğu gerekçesiyle bu yöntemden vazgeçildiği belirtiliyor.

Dev memeli Freya'nın insanlar için tehlikeli olduğu uyarılarına rağmen bölge ziyaretçi akınına uğramıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşam hakkı olan bir canlı öldürülmesi üzüntü yarattı şahsımda.Şiddetle kınıyorum yemle kandırılıp ağ yardımıyla yakalanabilirdi farklı yöntemlerle hayvanın sağlıklı biçimde yakalanmasıda mümkündü .
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    medeni avrupa... bir gün sizi de uyutacaklar...
    Cevapla
  • takipçi 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de olsa katliam çıkar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi