İsveç'ten Türkiye açıklaması: Anlaşmaya uyacağız

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson yaptığı açıklamada, İsveç'in NATO'ya üye olması için Türkiye ile yapılan anlaşmaya uyacaklarını söyledi.

GİRİŞ 16.08.2022 11:38 GÜNCELLEME 16.08.2022 14:30
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nde, Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, İsveç'in NATO'ya üye olması için Türkiye ile yapılan anlaşmaya uyacaklarını söyledi:

"Madrid'deki NATO zirvesinde Türkiye'nin endişelerini gidermeye yönelik imzalanan üçlü muhtıranın şartlarına uyacağız. Türkiye'ye iadeler uluslararası hukuk çerçevesinde devam edecek."

Kart dolandırıcılığı suçlamasıyla İsveç'e kaçan "Okan Kale" isimli şahsın Türkiye tarafından iadesinin istendiğini söyleyen Andersson, "Bu karar İsveç ve uluslararası yasalara göre alındı ve biz bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 29
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar bir tane sahtekar vereceklerini duyduk.Anlaşmaya uyma yok.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Kart dolandırıcılığından dolayı aranan Okan kale “”” aman sizde kalsın! Biz terörden bahsediyoruz, bunlar işin özünü anlamak istemiyorlar galiba ! Ya da bizimle dalga geçiyorlar ! İsimler verilmiş, kimleri istediklerimiz belli !
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İster uy ister uyma hedef KIZILELMA mekan KAİNAT düzen NİZAM-I ALEM , İLAH-İ KELİMETULLAH süre EBET MÜDDET bu uğurda sefer bizim ZAFER ALLAH CC'nün
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İstersenix uymayın biz uydururuz
    Cevapla
  • neyse o 1 yıl önce Şikayet Et
    istersen uyma mandalina siz kaybedersiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı