YouTube tarihinin en büyük dolandırıcılığı! 23 milyon dolar çaldılar

MediaMuv adlı medya şirketi YouTube üzerinden birçok video üzerinde telif hakkı iddia ederek YouTube'u 23 milyon dolar dolandırdı.

YouTube tarihinin en büyük dolandırıcılığı! 23 milyon dolar çaldılar
YouTube tarihinin en büyük dolandırıcılığı! 23 milyon dolar çaldılar
GİRİŞ 16.08.2022 15:57 GÜNCELLEME 16.08.2022 16:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Terana ve Batista isminde iki kişinin kurduğu MediaMuv adlı medya şirketi, çeşitli Latin müzik şarkılarının ve bestelerinin haklarına sahip olduğunu iddia ederek YouTube'da 2017’den bu yana 50 binden fazla telif hakkına sahip olduğunu iddia ederek toplamda 23 milyon dolarlık vurgun yaptı.

YouTube, sanatçıların dijital telif haklarını yönetmesine yardımcı olması amacıyla AdRev isimli bir firmanın hizmetlerinden yararlanıyor. MediaMuv, şarkıların kendilerine ait olduğunu kanıtlamak için sahte belge oluşturdu ve AdRev’e bu evrakları gönderdi.

Belgeleri onaylayan AdRev, MediaMuv’un telif ücreti toplamasına yardımcı olmakla kalmadı, aynı zamanda Terana ve Batista’ya YouTube’un CMS’sine (içerik yönetim sistemi) doğrudan erişim sağlayarak telif haklarını kendi başlarına talep edebilmelerini de sağladı.

Teran ve Batista’nın dört yıllık telif hakkı soygunu, ABD'de gelir idaresi alanında faaliyet gösteren bir devlet dairesi olan IRS’den gelen bir soruşturmanın ardından geçen yılın sonlarında ortaya çıktı. İkili toplamda elektronik dolandırıcılık, kara para aklama ve ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığı suçlamalarıyla yargılanacak.

Duruşması Kasım’da olan Teran suçsuz olduğunu savunuyor. Öte yandan Batista ise soruşturma hakkında iş birliğine gitti. Sonuç olarak, Batista, planlarını nasıl uyguladıklarının detaylarını yetkililerle paylaştı. Duruşmanın sonucu merakla bekleniyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    hep onlar mi vurgun yapacak biraz baskasi yapmis
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor