BM'den Yemen'deki gıda krizi için 44 milyon dolarlık insani yardım

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'deki gıda krizi için 44 milyon dolar tutarında acil yardım ödeneği tahsis edildiğini duyurdu.

BM'den Yemen'deki gıda krizi için 44 milyon dolarlık insani yardım
BM'den Yemen'deki gıda krizi için 44 milyon dolarlık insani yardım
GİRİŞ 16.08.2022 17:03 GÜNCELLEME 16.08.2022 17:03

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Yemen'deki ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Yemen'de acil insani yardım çalışmalarına 44 milyon dolar destek ayrılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yardımların Yemen'in 22 bölgesinden 17'sinde yaşayan "insani yardıma en muhtaç durumda bulunan 1 milyon 700 bin kişiye" ulaşmasının hedeflendiği belirtildi.

İHH’dan Yemenli ihtiyaç sahiplerine destekİHH’dan Yemenli ihtiyaç sahiplerine destek

Yemen'deki Atak Havalimanı'nda 7 yıl sonra uçuşlar yeniden başladıYemen'deki Atak Havalimanı'nda 7 yıl sonra uçuşlar yeniden başladı

Yemen'de gıda güvenliğinin giderek kötüleştiğine vurgu yapılan açıklamada, insani yardımların "birçok Yemenlinin hayatının kurtarılması için kullanılacağı" ifade edildi.

YEMEN'DEKİ İÇ SAVAŞ VE İNSANİ KRİZ

Yemen'de yıllardır süren çatışmalarda yaklaşık 377 bin kişi yaşamını yitirdi. 

Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz ise endişe verici boyutlara ulaştı.

Ülkedeki insani yardım çalışmaları için finansman ihtiyacı duyulduğuna dikkati çeken BM, maddi yetersizlikler nedeniyle çalışmalarının aksadığı konusunda uyarıyor.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt