Rus basını yazdı: Batı Türkiye'ye bunu yapamaz

Rus basını, 'Batı'nın Türkiye'ye Rusya ile yakınlaştığı için yaptırım uygulama olasılığı düşük' başlıklı bir makalesinde, 'Türkiye, etkileyici bir biçimde iki oyuncu arasında denge kurmaya çalışan akıllı bir politika izliyor" diye yazdı.

Rus basını yazdı: Batı Türkiye'ye bunu yapamaz
Rus basını yazdı: Batı Türkiye'ye bunu yapamaz
GİRİŞ 16.08.2022 21:35 GÜNCELLEME 16.08.2022 21:35
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Ukrayna krizindeki tutumu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna müzekereleri ile tahıl anlaşmasındaki rolü, Batı'daki bazı aktörlerde hazımsızlığa neden oldu.

ABD ve Avrupa'daki bazı siyasetçi ve yetkililer, Rusya ile çeşitli anlaşmalara imza attığı için, Türkiye'nin derhal yaptırım yağmuruna tutulmasını istiyor.

Avrupa'daki birçok medya kuruluşu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında, gerçekleşen yakın tarihli bir görüşme sonrasında, Batılı ülkelerin Moskova ile Ankara arasındaki yakınlaşmayı önlemeye kararlı olduklarını bildirdi.

ABD basını: Türkiye Batı'ya diplomasi dersi verdiABD basını: Türkiye Batı'ya diplomasi dersi verdi

ROSSİUSKAYA: BATI TÜRKİYE'YE BUNU YAPAMAZ

Rus basınından Rossiyskaya Gazeta'ya göre, ABD ve AB'nin Ankara'ya yaptırım uygulama ihtimali çok düşük. Gazetede yer alan bir makalede, özellikle de Batı'nın Rusya ile Türkiye arasındaki büyüyen bağlardan gerçekten fayda sağlayabileceği belirtiliyor.

Orta Doğu Enstitüsü uzmanı Ivan Starodubtsev, "Türkiye, en azından ikna edici bir biçimde, iki oyuncu arasında denge kurmaya çalışan akıllı bir politika izliyor. Ayrıca Ankara, özellikle tahıl anlaşması yoluyla kendisini etkili bir şekilde tanıtıyor." dedi.

Batılı politikacılar, Türkiye'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları aşmada rol oynayabileceği konusundaki endişelerini dile getirirken, Rossiyskaya'ya göre Avrupalı iş insanları karla ilgileniyor ve durumdan yararlanmaya çalışıyorlar.

Fransız basını: Türkiye, Ukrayna tahılında olmazsa olmazFransız basını: Türkiye, Ukrayna tahılında olmazsa olmaz

Starodubtsev, "Birincisi, stratejik malları yaptırıma tabi olan ancak ülkenin kalkınması için çok az öneme sahip olanlardan net bir şekilde ayırmak gerekiyor. Bunları neredeyse hiçbir taraf kontrol etmeyecek. Türkiye muhtemelen Rusya'ya özel kontrol altında olmayan gerekli malları ithal etmesine yardımcı olacak. Batılı ülkelere gelince, görünürde Rusya'ya stratejik malların ihracatını engellemeye çalışacaklar, aynı zamanda hayatta kalma mücadelesi veren Avrupalı işletmeler yapınca da göz yumacaklar." diyor.

Starodubtsev'e göre, ikincil yaptırım tehdidinin durumu değiştirmesi pek olası değil. Yaptırımları sıkılaştıracak bir mekanizma kesinlikle ortaya çıkacak, ancak uygulama gösteriyor ki, insanları bunları çiğneyecek.

Uzman, ayrıca Ankara'nın meşru şekilde para kazanmak ve pazarı genişletmek için çalışacağını, bunu yaparken de herhangi bir risk almayacağını belirtiyor.

KAYNAK: STAR.COM.TR
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 67
  • Albayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Hic bir seyle elde edemediklerini Ekonomik baski ile yapmaya calisacaklar bunu zaten hali hazirda biliyorduk tamda bu yüzden Millilesme ön planda yer aliyor .
    Cevapla
  • Dış danışman 1 yıl önce Şikayet Et
    Saten oto yedek parçalarını ve bir çok malzemeyi polonya slovakya balkan ülkelerine yapımını kaydırdı herhalde 2023 den sonra komple kaydıracak eylül ekim gibi sert etkili bir yaptırım gelebilir bu da avroyu 25-26 ya atar
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    batı zaten gizli amborgoyu yıllardır koyuyor ama sıra bize geldi karışılığını misliyle zamanı ve vakti gelince alacak o yeşller sosyalistler faşistler her şeyi görecek..... zaman ve zemin...
    Cevapla
  • Vatan ask 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha batı,ne yapsin.ulkeyi ekonomik olarak eziyorda,eziyor.bi savaş ilani yapmadigi kaldı.batinin canı cehenneme.....
    Cevapla
  • .... 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne cok biliyon be kardesim
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    BU tahıl konusunda şartımız yaptırım meselesi olmalı. Her ne olursa olsun Türkiye ye yaptırım uygulanmaz, uygulanması düşünülemez ibaresi olmalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...
CHP yandaşının ‘anket’ yalanı elinde patladı! Anket şirketinden Saymaz’a cevap gecikmedi!