Alman basınından Türkiye'ye övgü: Putin dahil herkese ilham verdi

Askeri araçlarda yerlilik oranını artıran Türkiye'nin ortaya koyduğu başarı, Alman basının tarafından yeniden gündeme getirildi.

Alman basınından Türkiye'ye övgü: Putin dahil herkese ilham verdi
Alman basınından Türkiye'ye övgü: Putin dahil herkese ilham verdi
GİRİŞ 17.08.2022 11:47 GÜNCELLEME 17.08.2022 13:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye'de üretilen ve birçok ülkeye ihraç edilen Bayraktar TB2 SİHA'lar, Avrupa'nın gündeminden düşmüyor.

Almanya basınından "focus.de" isimli internet haber sitesi, TB2'nin, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dahil, tüm dünyadaki müşterilere ilham verdiğini" yazdı.

"Türkiye'de işler değişik ilerliyor"

Türkiye'nin askeri ürünlerde nasıl kendi kendine yeterli hale geldiği analiz edilerek, "Almanya'da, Ukrayna savaşında silahlar söz konusu olduğunda, insanlar genellikle orada olmayanlardan bahsediyor. Türkiye'de ise işler değişik" denildi.

TB2'nin, savaş alanında büyük etkilere sahip, buna rağmen nispeten ucuz fiyatlı olduğu anlatıldı.

"Almanya'dan daha iyi"

Ukrayna savaşının, Türkiye'nin, en iyiler arasında yer alan bir silah sistemi geliştirdiğini açıkça ortaya koyduğuna dikkat çekilerek, "Türkiye'nin izlediği yol, Almanyanınkinden sadece farklı değil, aynı zamanda daha iyi, kendi kendine yeterlilik" denildi.

Savunma sanayiindeki atılımların 1970'li yıllarda ABD'nin uyguladığı silah ambargosu sonrası başladığı anımsatılarak, Türkiye'nin, kendisine gerekli silahları sağlayabilmek ve büyük oyunculara daha az bağımlı hale gelmek istediğinin altı çizildi.

TB2 için sıraya giren ülkeler

Haberde, "Fas, Tunus, Libya, Nijer, Etiyopya, Polonya, Türkmenistan ve Ukrayna Bayraktar'ın müşterisi. Nijerya, Umman, Pakistan, Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Büyük Britanya ilgi gösteriyor ya da insansız hava aracının satın alınması için pazarlık yapıyor" notu paylaşıldı.

Hedef yüzde 100 kendi kendine yeterlilik

SİHA yatırımlarından da söz edilerek, "Sadece bir yılda 1,6 milyar dolarlık drone yatırımı yaptılar. Yüzde 70 kendi kendine yeterlilik oranına ulaştılar. Hedef yüzde 100. Bayraktar'a ek olarak uçak gemisi, çeşitli zırhlı araçlar, tanklar, taşınabilir roketatarlar, helikopterler ve uydu sistemi geliştiriyorlar" ifadeleri kullanıldı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Heykel yapan ve doğaçlama dans yapanlara övgü yok mu yav yazık üzülürler sonra gezi zekalı kardeşlerimize de övgü Alman basını he he!
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni nesil veletler bilmez eskiden 200-300 terörist derme çatma karakolları basıyordu.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna kullandığı zaman öve öve bitiremezsiniz, Karabağ’da ve Suriye’de kullanıldı mı katil dronlar dersiniz. İki yüzlü bunlar
    Cevapla
  • Tehluke 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey muhalefet bildiriniz onaylatmak için gonderdiğiniz buyuk elçinin ulkesi imrenerek bakiyor ulkemize savunma sanayimize sizler nezaman akilanacaksiniz bu ulke hepimizin vampirlere teslim etmeyiz
    Cevapla
  • yazı 1 yıl önce Şikayet Et
    bir de bizim içrdeki ezbere chpye oy veren sözde Atatürkçüler görse bu gerçeği. Allah seçmene basiret versin 2023de cumhur ittifakı kazanır inşallah. Aksi halde bütün projeler kazanımlar kaybedilir. Chpnin ve kurduğu şer ittifakının hedefi devleti milleti teröre teslim etmek projeleri durdurmak özel sektöre savunma sanayi şirketlerine el koyup kapatmak abd pkk fetö istiyor diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler