Filistin, Mahmud Abbas'ın 'İsrail 50 Holokost işledi' sözlerine açıklık getirdi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Almanya'da yaptığı açıklamayla; Holokost'un modern insanlık tarihinde işlenmiş en vahşi suç olduğunu vurguladığı ve hiçbir şekilde Holokost'un ayrı bir yeri bulunduğunu inkar etmediği bildirildi.

Filistin, Mahmud Abbas'ın 'İsrail 50 Holokost işledi' sözlerine açıklık getirdi
Filistin, Mahmud Abbas'ın 'İsrail 50 Holokost işledi' sözlerine açıklık getirdi
GİRİŞ 17.08.2022 14:09 GÜNCELLEME 17.08.2022 14:13
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Filistin Devlet Başkanlığı, Mahmud Abbas'ın, Almanya ziyareti sırasında dile getirdiği "İsrail 1947'den bugüne, 50 Filistin köyünde 50 katliam, 50 Holokost işledi" şeklideki sözlerine gelen tepkiler üzerine bir açıklama yayımladı.

"İSRAİL'İN SALDIRILARINI VURGULAMAK İSTEDİ"

Açıklamada, Abbas'ın "Holokost'un modern insanlık tarihinde işlenmiş en vahşi suç olduğunu" vurguladığı ve söz konusu ifadelerinin "Holokost'un ayrı bir yeri olduğunu inkar etmediği" kaydedildi.

Abbas'ın Holokost'u kınadığı ve Almanya'daki sözleriyle kastının "İsrail güçlerinin Büyük Felaket'ten (Nekbe) bu yana Filistin halkına karşı işlediği suçlara, katliamlara işaret etmek ve bu suçların bugüne kadar sona ermediğini vurgulamak" olduğu ifade edildi.

ABBAS NE DEMİŞTİ?

Abbas, dün Almanya'nın başkenti Berlin'i ziyaretinde Alman Başbakan Olaf Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "İsrail'in Filistin'de 50 Holokost işlediğine" yönelik ifadeler kullanmıştı.

Filistinli lider, "1972'de Münih Olimpiyatları sırasındaki saldırı nedeniyle Filistinliler adına İsrail ve Almanya'dan özür dileyip olayın aydınlatılmasına yardımcı olup olmayacağının" sorulması üzerine, İsrail'in 1947'den bugüne kadar Filistinlileri öldürdüğünü hatırlatmıştı.

Abbas, "1947'den bugüne İsrail, 50 Filistin köyünde 50 katliam, 50 Holokost işledi. Filistinliler her gün İsrail ordusu tarafından öldürülüyor. Bu yeter; artık barışı, güvenliği ve istikrarı sağlayalım" demişti.

ALMANYA VE İSRAL'DEN TEPKİ GELMİŞTİ

Abbas'ın bu ifadelerine; Almanya ve İsrail Başbakanları tepki göstermişti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz: "Filistin Devlet Başkanı Abbas tarafından yapılan ağza alınmaz açıklamalardan derinden öfke duyuyorum. Özellikle biz Almanlar için tahammül edilemez ve kabul edilemez. Holokost suçlarını inkar etmeye yönelik her türlü girişimi kınıyorum"

İsrail Başbakanı Yair Lapid: "Mahmud Abbas'ın Almanya topraklarındayken İsrail'i '50 Holokost' ile suçlaması, sadece ahlaki bir ayıp değil, aynı zamanda korkunç bir yalandır. Tarih Abbas'ı asla affetmeyecek."

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17
  • Ali Albayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Abbas, doğru söylemiş..
    Cevapla
  • Ahmet Ali Sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    B3nde aynı fikirdeyim Bugünkü Yajudiler 50 değil 100 holikost hak ediyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimin katil devlet olduğununu Müslümanlar iyi biliyor ve asla unutmuyacak
    Cevapla
  • ALP ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    YARASI OLAN GOCUNUR,DEMEKKİ Yaralarınız varki depreştiiii.
    Cevapla
  • Songar 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrailoğulları tarihte 2 kavmi tek ferdi dahi kalmayacak şekilde yok etti. Holoskost-TAM SOYKIRIMI dünyada sadece israiloğulları yapmıştır. Bu konuda bilge alimler vardır, onlar bizi daha sarih aydınlatabilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
Özel hastanede yenidoğan vurgunu