Suriye basınından dikkat çeken Türkiye iddiası!

Suriye'de yerel basın kaynaklarında Türk İHA’sının Suriye’de görüldüğünü ve Türkiye'nin Haseke, Rakka ve Halep'teki sınır bölgelerinde hızla konuşlandığını belirtti.

Suriye basınından dikkat çeken Türkiye iddiası!
Suriye basınından dikkat çeken Türkiye iddiası!
GİRİŞ 17.08.2022 20:10 GÜNCELLEME 17.08.2022 20:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Suriye’ye olası operasyon sinyali vermesinin ardından gözler bu noktaya çevrildi. Bölgede medya kaynaklarında önemli bir iddiaya yer verildi. Suriye resmi ajansı SANA, sınıra yakın bölgelerde Türk İHA’sı görüldüğünü ve Türkiye’nin Haseke, Rakka ve Halep’teki sınır bölgelerine konuşlandığını iddia etti.

26 Mayıs'ta gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sonuç bildirgesinde "Güney sınırlarımızda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacının gereği olduğu belirtilmiştir" ifadeleriyle Suriye'ye yeni bir askeri harekat sinyali verilmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GÜVENLİ HAT KURACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da daha önce açıklamalarında, "30 kilometre derinliğinde güvenli hat kuracağız, terör örgütünün yuvalandığı bölgeleri temizleyeceğiz. Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir." demişti.

'DIŞARI ÇIKMAYIN' UYARISI

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA; Halep kırsalında Cerablus kentine komşu sınır kentlerdeki camilerde hoparlörlerle vatandaşlara uyarılarda bulunarak halkın dışarı çıkmaması konusunda uyarı yapıldığını yazdı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede basın mı var? Esetin ve rejiminin çizgisinden çıkmayan, birkaç kiralık beyin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık