İngiliz Guardian'dan ilginç iddia! "FBI Trump'ı bitirmek yerine kurtardı"

The Guardian editörü Arwa Mahdawi, Trump'ın casusluk yasası kapsamında Florida'daki evinin aranmasının eski başkana artı katabileceğini iddia etti.

İngiliz Guardian'dan ilginç iddia! "FBI Trump'ı bitirmek yerine kurtardı"
İngiliz Guardian'dan ilginç iddia! "FBI Trump'ı bitirmek yerine kurtardı"
GİRİŞ 17.08.2022 20:12 GÜNCELLEME 17.08.2022 20:12

FBI'ın Trump'ın evindeki pasaportları ülkeden kaçma riski olduğu gerekçesiyle aldığını söyleyen Mahdawi, "Bu Trump'ın Truth Social'da yazdığı gibi cadı avı" dedi.

"Trump baskından önce popülaritesini yavaş yavaş yitiriyordu" diyen Arwa Mahdawi bu baskının Trump'a istediği popülariteyi tekrardan geri kazandırdığının altını çizdi.

Arwa Mahdawi'nin analizinden satırbaşları:

Trump'ın Florida'daki evine yapılan baskın eski başkanı küllerinden yeniden doğurdu.

Trump'ın başarısız bir kaç siyasi girişiminin üzerine yapılan bu baskın 2024'te Beyaz Saray'a geri gelmesi için yapacağı siyasi propagandaya mükemmel bir malzeme oldu.

Artık herkes unutulmaya yüz tutan Trump'ı konuşuyor, bu da FBI sayesinde.

Aklı karışan Cumhuriyetçi seçmeni ve Biden'dan bıkan Demokratları Trump saflarında sıklaştıran bu FBI baskını sonrası bir çok gazete öfkeli başlıklar attı.

Wall Street Journal, "Mar-a-Lago'un geri ödemesi acımasız olacak" derken Townhall, "FBI, 2024 seçimlerine müdahale ediyor" başlıkları ile seçmenleri kendi etrafıda topladı. Bu konu hakkında bir analiz yazan Politico, "FBI, Trump'a can simidi verdi" dedi.

New York Times köşe yazarı David Brooks ise "FBI, Donald Trump'ı yeniden mi Seçti?" başlıklı makalesinde Trump ile FBI'ın danışıklı dövüş yaptığını iddia etti.

Brooks, "baskından bir kaç hafta önce yapılan anketlerde Cumhuriyetçiler Trump'tan ayrılmaya razı görünüyordu. Bu hafta, tüm parti onun arkasında toplandı" diyerek durumun "şüpheli" olduğunu iddia etti.

 

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri