Çekya'dan sürpriz doğal gaz kararı: Kıtlık yaşanırsa evlerde ısınma kısıtlanacak!

Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Jozef Sıkela, doğalgaz kıtlığı yaşanması durumunda ülkenin önemli sanayi sektörlerinin işleyişini sürdürmek için evlerin ısıtılmasına yönelik enerji arzının sınırlandırılacağını söyledi.

GİRİŞ 17.08.2022 22:36 GÜNCELLEME 18.08.2022 10:04
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Bakanlık ayrıca enerji krizi ile mücadele etmede ev başına 204 euro finansal yardım yapmayı da planlıyor

Rusya-Ukrayna savaşı sonra AB ülkelerinde baş gösteren enerji krizi ile ilgili tasarruf planları yapılıyor. Bakan Sıkela, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde basına yaptığı açıklamada, ülkede olası bir doğalgaz kıtlığı nedeniyle acil durum ilan edilmesi durumunda bakanlığın ısınma kurallarına ilişkin yeni bir yönetmelik hazırladığını ifade etti.

Söz konusu yönetmelik doğrultusunda kamu binalarının daha az ısıtılacağını kaydeden Sıkela, evlerin ise 20'den 18 dereceye, banyoların ise 24'ten 19 dereceye düşürüleceğini söyledi.

Sıkela, "Bunu (hanelerin ısıtılmasına yönelik kesintiyi), endüstrinin önemli unsurlarını çalışır durumda tutmaya çalışmak amacıyla yapmak istiyoruz." dedi.

EVLERE FİNANSAL YARDIM DA PLANLAR ARASINDA

Bakanlık ayrıca artan enerji fiyatları nedeniyle ev başına 204 euro finansal yardım yapılmasının da planlandığını bildirdi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Katil Putin’e boyun eğmek ten daha iyidir
    Cevapla
  • Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruble ile öde doğalgazını al
    Cevapla
  • hasan demirtaş 1 yıl önce Şikayet Et
    en son mecbur kalacaklar gibi 3 ay sonra belli olur
    Cevapla
  • arif k 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkesini avrupa ile kıyaslayanlara sözüm: kendinizi avrupa ile kıyaslayın patates soğana nasıl sattık ucuza gidiyoruz deyip doğalgaza vs. satsaydık keşke diye yakının? avrupa doğal gaza da satmaz devletini başka devletlere ya neyse....
    Cevapla
  • Ahmet Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim tedbirlerimiz varmı acaba
    Cevapla
  • @Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hicmi haberleri okumuyorsun?kac kere yazdılar Türkiye kadar hazır başka memleket yok...sen rahatına bak.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile ilişkileri kes diyen merali avrupaya çekyaya yollayalım. Türkiye yi krize sokmaya çalıştı vatana ihanetten sürgün edilsin zillet ittifakı alayı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!