Yazar Salman Rüşdi'yi bıçaklayan zanlı suçlamaları reddetti

Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi’yi New York’ta katıldığı bir etkinlik sırasında bıçaklayan Hadi Matar, çıkarıldığı mahkemede ikinci derece cinayete teşebbüs ve ikinci derece saldırı suçlamalarını reddetti.

Yazar Salman Rüşdi'yi bıçaklayan zanlı suçlamaları reddetti
Yazar Salman Rüşdi'yi bıçaklayan zanlı suçlamaları reddetti
GİRİŞ 19.08.2022 02:36 GÜNCELLEME 19.08.2022 02:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi, ABD’nin New York kentindeki Chautauqua Enstitüsü’nde katıldığı konferansta bıçaklı saldırıya uğramış ardından kaldırıldığı hastanede solunum cihazına bağlanmıştı. Rüşdi'yi bıçaklayan 24 yaşındaki Hadi Matar New York'taki Chautauqua County'de çıkarıldığı mahkemede ikinci derece cinayete teşebbüs ve ikinci derece saldırı suçlamalarını reddetti.

Yargıç, Matar'ın kefaletsiz şekilde tutuklu kalmasını talep etti. Savcı, Matar'ın Rüşdi'ye yönelik saldırısında cinayete teşebbüs nedeniyle suçlu bulunması halinde 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağını açıkladı. Ayrıca etkinlikte bir diğer konuşmacı Ralph Henry Reese'i de yaralayan Matar'ın bu suçtan da 7 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtildi.

Rüşdi, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu solunum cihazına bağlanmış, kolundaki sinirlerin ve karaciğerinin ciddi zarar gördüğü ve bir gözünü de kaybetme riskinin bulunduğu açıklanmıştı.

Salman Rüşdi'ye saldırıyı manşetten verdiler... 'Ölüm fetvası yerine getirildi'Salman Rüşdi'ye saldırıyı manşetten verdiler... "Ölüm fetvası yerine getirildi"

Saldırganın, İran Devrim Muhafızları Ordusu sempatizanı olduğu düşünülüyor

Matar’ın sosyal medya hesapları üzerinde yapılan ilk incelemede, Şii aşırılıkçılığına ve İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (IRGC) sempati duyduğu tespit edildi fakat kesin bir bağlantı henüz bulunmadı.

Biden, saldırıyı kınamıştı

ABD Başkanı Joe Biden Rüşdi’ye yönelik saldırının ardından yaptığı açıklamada, Rüşdi’nin çalışmalarına değinerek ondan övgüyle bahsetmiş, "Bunlar, herhangi bir özgür ve açık toplumun yapı taşlarıdır" demişti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • neyse o 1 yıl önce Şikayet Et
    ikiyüzlü şeytan abd
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    gebermedi kafir rüşdiiiiii. abd pisliği bu tezgahlar.
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence iranla alakası yok... İran o fetvayı 15..20 yıl önce vermişti... İran korkak bir devlet.... Bu zamanında yapılmalıydı.... İNGİLİZler yıllarca bu şeytanın oğlu aşalığı korumuştu... Sonrada maliyeti yüksek diye vaz geçmişti.. Bu işi abd yapmıştır. Abd terörü besler işi bitince fişi keser başkasına atar suçu...
    Cevapla
  • alpi 1 yıl önce Şikayet Et
    o bahsedilen açık toplumda mesela yahudiler hakkında herhangi bir hakaret suç mu değilmi? Ama milyarlarca mensubu olan islam için her türlü fitne,hakaret,küfür açık toplumun gereği. hadi oradan...
    Cevapla
  • HMC 1 yıl önce Şikayet Et
    Hint asıllı ingiliz yazar... Ne kadar da masummuş böyle! Kur'an-ı Kerim'e şeytan ayetleri diyerek İslama,Kur'an-ı Kerim'e ve tüm müslümanlara hakaret eden kàfir salman rüştü tanımı daha doğru değil mi? Rahmetli Erbakan hoca nın baba bush' a dediği gibi; Gebereceksin salman gebereceksin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı