Rusya'dan Suriye açıklaması: Operasyon kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de yeni bir askeri operasyona izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin; Suriye'nin kuzeyine (Tel Rıfat ve Münbiç) harekat planı bulunuyor.

Rusya'dan Suriye açıklaması: Operasyon kabul edilemez
Rusya'dan Suriye açıklaması: Operasyon kabul edilemez
GİRİŞ 23.08.2022 14:49 GÜNCELLEME 23.08.2022 15:13
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başkent Moskova'da Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile basın toplantısı düzenledi.

İsrail'in Suriye'deki hedeflere saldırısını kınayan Lavrov, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri hazırlığına dikkati çekti.

Suriyeli yetkili, Esad rejiminin şartını açıkladı: Türkiye topraklarımızdan çıkmalıSuriyeli yetkili, Esad rejiminin şartını açıkladı: Türkiye...

Suriye'de yeni bir askeri operasyona izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Lavrov, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik hareket hazırlıkları göz önüne alınırsa; Suriye'deki yeni askeri eylemler kabul edilemez" dedi.

Türkiye'nin; Suriye'nin kuzeyindeki (Tel Rıfat ve Münbiç) terör örgütü PKK/YPG hedeflerine yönelik harekat planı bulunuyor.

ADANA MUTABAKATI'NA VURGU

Türkiye ve Suriye'nin 1998 yılında terör tehdidini azaltmak amacıyla Adana Mutabakatı'nı imzaladığını anımsatan Lavrov, Şam'ın bu anlaşmayı tanıdığını ve kendi egemen topraklarında tam kontrolü sağladıktan sonra bu topraklardan tamamen sorumlu olmaya hazır olduğunu belirtti. Lavrov, Rusya olarak Suriye'nin bu tutumunu desteklediklerini de kaydetti.

"YILLARDIR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

Lavrov, Moskova'nın Şam ile Ankara arasındaki ilişkilerde oynadığı arabulucu rolün sorulması üzerine, Rusya'nın Türkiye-Suriye ilişkilerinin normale dönmesi için yıllardır, Astana formatının kurulduğu andan beri çalışma yürüttüğünü ifade etti.

KAYNAK: HABER7, SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 24
  • 5643 1 yıl önce Şikayet Et
    TAMAM O ZAMAN DÜNYA SAVAŞI ÇIKARIN SAVAŞALIm
    Cevapla
  • TOROSKAPLANI01 1 yıl önce Şikayet Et
    Enteresan bir politika anlayışı Rusya seviyormu aba altından sopamı gösteriyor şuana dek Ülkemize övgüler dizen bir yönetim neden 360 derece fikren çark edebiliyor.Ülkemize yönelik ciddi bir tehdit oluşum sınırımızın yanıbaşında mevcutken kesinlikle oldubittilere izin vermeyiz ülkemizin güvenliği sözkonusu.Şuanda tümüyle meşru durumdayız ülkemize füzeler atıldı şehitlerimiz oldu gazilerimiz halen olmakda sayın Lavrov budurumun bilincindedir umarım.Esad yönetimi pasif kaldı otoriteyi yitirdiki ülkelerinin kuzey coğrafyası adeta yolgeçen hanına döndü güvenlik zaafı var ülkemize ciddi tehdit tablo gözler önünde.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce Şam yönetimi Yabancı güçleri çıkarsın Rusya ve ABD İran Başta Olmak üzere Terör Örgütlerini Türkiyeyle Konuşarak çıkarsınlar Yapamıyorsa Türkiye Uluslar Arası Anlaşmalara göre cıkarır Müslümanların güvenliğini Sağlar Esette 1670000 Müslümanı Kanının bedelini öder Bu şartları Kabul Etmesi lazım
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin suriyede operasyon yapması için hukuki, ahlaki ve güvenlik açısından uluslararası anlaşmalardan doğan hakları var. Bunları rusuda, amerikalısı da, suriye rejimi de çok iyi biliyorlar. Ancak herkes işine geldiği gibi zırvalıyor.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar daha önceki operasyonlardan önce de böyle konuşuyordu. Siz önce kendi halinize bir bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti