Dünyanın gözü Zelenskiy'e çevrilmişti! Suikast açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya yönetiminden gelen Darya Dugina'nın Moskova'da bombalı saldırıda öldürülmesinden Ukrayna'nın sorumlu olduğu yönündeki suçlamayı reddederek "Bu kesinlikle bizim sorumluluğumuzda değil." dedi.

Dünyanın gözü Zelenskiy'e çevrilmişti! Suikast açıklaması
Dünyanın gözü Zelenskiy'e çevrilmişti! Suikast açıklaması
GİRİŞ 23.08.2022 23:02 GÜNCELLEME 23.08.2022 23:03
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, yaklaşık 60 ülke ve uluslararası örgütten liderler ve üst düzey yetkililerin katılımıyla düzenlenen Kırım Platformu 2. Zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulundu.

'BİZİM SORUMLULUĞUMUZDA DEĞİL'

Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB) Dugina'nın bombalı saldırıyla öldürülmesinin arkasında Ukrayna özel servislerinin bulunduğunun tespit edildiği yönündeki açıklamasına değinen Zelenskiy, "Bu kesinlikle bizim sorumluluğumuz değil. (Dugina'yı öldürdüğü iddia edilen Natalya Vovk) Bizim devletimizin vatandaşı değil." ifadesini kullandı.

Rusya'nın tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina, içinde bulunduğu aracın Moskova bölgesindeki Odintsovo kentinin yakınlarında 20 Ağustos'ta infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

FSB, Dugina'nın bombalı saldırıyla öldürülmesinin arkasında Ukrayna özel servislerinin bulunduğunun tespit edildiğini bildirmişti.

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov da Ukrayna televizyonuna bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın iddialarını reddederek ülkesinin Dugina'nın öldürülmesiyle alakasının olmadığını söylemişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Seyfo karadenizli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ukrayna'nın yapabileceği bir suikast değil.Rusya bunu kendi konuşma özgürlüğü vermediği muhalefetinde arasın.Yan çizmesin. Rusya ancak İçerde ki muhalefet eliyle durdurulabilir.ABD bunu çok iyi biliyor.Hem de bu haraket in fikir babası olan DUGİN Ukranalıların devamlı yaşadığı böyle bir şey yaşamanın ne olduğunu yaşaması elbetteki empatisinin gelişmesine inşallah yardımcı olurda.Rusya çocuk yaşlı ayırt etmeden insanları öldürmeyi bitirir.
    Cevapla
  • Ahmet Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelenski abd seni kullanıyor rusyayla işbirliği içinde, barış için çaba harca...
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD.İSRAİL kokusu geliyor
    Cevapla
  • Mahmut Akar 1 yıl önce Şikayet Et
    Suçun zelenskiye kalacağı muhakkaktı, ancak savaşın bitmesini istemeyen siyonist ajanların işi bu.
    Cevapla
  • yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna suikast düzenlese düzenlese batı abd düzenler kullanım süresi doldu diye yoksa rusya istese bir füzeyle sarayını başına yıkardı çoktan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi