Dugin: Suikastın hedefi ben değil kızımdı

Rusya'nın en önemli siyaset uzmanlarından Alexander Dugin, kızı Daria Dugina'nın bombalı saldırıda öldürülmesiyle ilgili olarak basına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 29.08.2022 10:53 GÜNCELLEME 29.08.2022 11:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya’nın en önemli siyaset uzmanlarından Alexander Dugin'in kızı Daria Dugina'nın 20 Ağustos'ta Moskova'da öldürülmesi, Rusya’yı ayağa kaldırmıştı. 29 yaşındaki gazeteci Dugina, babasına ait araca yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Rus siyaset uzmanı Dugin’in kızı, içinde bulunduğu aracın patlaması sonucu öldüRus siyaset uzmanı Dugin’in kızı, içinde bulunduğu aracın patlaması sonucu öldü

Suikastı üstlendiler: Dugin'in kızını biz öldürdük, Putin'i de tahtından indireceğizSuikastı üstlendiler: Dugin'in kızını biz öldürdük, Putin'i de tahtından indireceğiz

Daria Dugina son yolculuğuna uğurlandıDaria Dugina son yolculuğuna uğurlandı

Ukrayna saldırıyla ilgisi olmadığını savunsa da Rus istihbarat teşkilatı Federal Güvenlik Servisi (FSB), suikastın arkasında Ukrayna özel kuvvetlerinin olduğunu iddia etmişti. Rusya, Dugina'yı öldürme planını Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk'un gerçekleştirdiğini savunmuştu.

Natalya Vovk (solda), Alexander Dugin ve kızı Daria Dugina

"HEDEF BEN DEĞİLDİM, KIZIMDI! HATA YAPMADILAR"

Suikastla ilgili Rus Channel One için hazırlanan belgeselde konuşan Dugin, asıl hedefin iddia edildiği gibi kendisi olmadığını söyledi. "Daria Dugina neden öldürüldü" isimli belgeselde konuşan Dugin, "Bir hata yoktu. Hedef kızımdı. Onu öldürmek için her şeyi yaptılar" dedi.

Kızının Rusya'yla ilgili siyasi fikirleri yüzünden hedef alındığını kaydeden Dugin, "Güçlü devlet fikrini savunuyordu" ifadelerini kullandı. Rusya'nın Ukrayna işgaline destek veren Dugin, suikastın sorumlusunun Ukrayna olduğunu yineledi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadin Oldurene Musluman Denilmez Erkek de Denilmez Eger Katileri Desteklerseniz siz de Cehenemin Insanisiniz
    Cevapla
  • Çanakkaleli M. 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında baba Dugin için suikast hazırlanmış. Baba Dugin arabayı kızına vermeseydi kızı ölmeyecekti. Baba Dugin'in arabaya binmeyeceğini bilecek kadar her şeyi öğrendiyseler yakında Rusya diye bir devlet kalmaz. Baba Dugin okları başka yöne çevirmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • Bkt 1 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğuda katlettiğiniz her bir müslüman için dünyada rezilliğe ve zillete ve acı ızdıraba düçar olacaksınız. Ahirette ise hak ettiğiniz elim bir azab ile müşerref olacaksınız inşaallah.
    Cevapla
  • 007 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee dugin sen de az katil ruhlu değilsin.sonuçlarına hazır olmalasın .
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Dugin efendi 15 temmuzda perinçekgillerle operasyonunu çık açıkla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor