Suikastı üstlendiler: Dugin'in kızını biz öldürdük, Putin'i de tahtından indireceğiz

"Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu" adlı bir örgüt, Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Daria Dugina'nın suikastını üstlenirken, Rusya İstihbarat Servisi FSB ise; cinayetin arkasında Ukrayna Özel Servisi'nin olduğunu iddia etti.

GİRİŞ 22.08.2022 11:46 GÜNCELLEME 23.08.2022 13:36
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Rusya'nın en önemli siyaset uzmanlarından olan Aleksandr Dugin'in kızı Daria Dugina, aracına bomba konularak öldürülmüştü. Saldırı sonrası tüm dikkatler Kiev'e çevrilirken Ukrayna tarafı suikastla bağlantısının bulunmadığını duyurdu.

Olayla ilgili soruşturma sürerken Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu'ndan açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı bir harekete başladıklarını duyuran örgüt, sosyal medyadan yaptıkları açıklamada, "Rusya lideri Putin ve oligarklarının tahtan indirileceğini" savunurken, Daria Dugina ve Aleksandr Dugin'in Ukrayna'da katliam çağrılarında bulunduğuna dair bazı programlarda ifade ettikleri sözleri hatırlatıldı.

RUS İSTİHBARATI: SUİKASTI UKRAYNA ÖZEL SERVİSİ İŞLEDİ

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Daria Dugin'e yapılan suikastın daha önceden planlandığını, arkasında Ukrayna Özel Servisi'nin olduğunu ve Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Failin cinayet sonrası Estonya'ya kaçtığı ifade edildi: "Acil operasyonel-keşif faaliyetleri sonucunda, Rus gazeteci Daria Dugina suikastı FSB tarafından açıklığa kavuşturulmuştur. Suçun Ukrayna istihbaratı tarafından hazırlandığı ve işlendiği, failin 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk olduğu belirlenmiştir. Vovk, kızı Sofia Mihaylovna'yla Rusya'ya geldi. İkili suikast günü Dugin''in onur konuğu olduğu Traditsiya edebiyat ve müzik festivaline gitti. Dugin'in direksiyonunda olduğu Toyota Land Cruiser Prado marka araç uzaktan kumandayla infilak ettirildikten sonra Vovk, 21 Ağustos'ta kızıyla Pskov Bölgesi üzerinden Estonya'ya gitti."

Natalya Vovk (solda), kızı Sofia Mihaylovna (sağda) ve Vovk'a ait olduğu Rusya tarafından iddia edilen Ukrayna istihbarat kimliği

UKRAYNA: CİNAYETLE ALAKAMIZ YOK

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin danışmanı Mihaylo Podolyak ise, Ukrayna'nın Daria Dugina'nın ölümüyle herhangi bir bağlantısı olmadığını söyledi.

"PUTİN'İ TAHTTAN İNDİRECEĞİZ VE YOK EDECEĞİZ"

Açıklamada, Rusya lideri Putin ve çevresinin kendileri açısından meşru olmadığı ifade edilerek, "Bizler, Rus aktivistler, askerler ve politikacılar, şimdi Ulusal Cumhuriyet Ordusu'nun partizanları ve savaşçıları, savaş çığırtkanlarını, soyguncuları ve Rusya halklarının zalimlerini yasadışı ilan ediyoruz. Başkan Putin'i, anayasayı değiştiren, Slav halkları arasında kardeş kavgasına yol açan ve Rus askerlerini gerçek ve anlamsız ölüme gönderen otorite gaspçısı ve askeri suçlu ilan ediyoruz. Bazıları için yoksulluk ve tabutlar, diğerleri için saraylar onun politikasının özüdür. Haklarından mahrum bırakılmış insanların tiranlara karşı isyan etme hakkına sahip olduğuna inanıyoruz. Putin bizim tarafımızdan tahttan indirilecek ve yok edilecek. Amacımız Rusya'nın ve komşularının yıkımını durdurmak, halkımızın zenginliklerini emen ve bugün ülke içinde ve dışında suç işleyen Kremlin işadamları grubunun faaliyetlerini durdurmaktır. Rusya hükümeti yetkililerini ve bölgesel yönetimleri gaspçının suç ortakları ilan ediyoruz. İstifa etmeyenler tarafımızdan yok edilecektir. Yolsuzluktan ve resmi makamlarla iletişimden para kazanan işadamlarını yerli toprakların hainleri ve gaspçıların suç ortakları ilan ediyoruz. Tövbe etmeyen ve bu hükümete ve savaşına açıkça karşı çıkmayanların mallarının ve kendilerinin tarafımızdan yok edileceğini ilan ediyoruz. Güvenlik güçleri mensuplarını gaspçılarla işbirliği yapan kişiler olarak ilan ediyoruz. Silahlarını bırakmayanlar ve omuzlarındaki kayışları çıkarmayanlar yok edilecektir" denildi.

PUTİN'DEN DUGİNA AÇIKLAMASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gazeteci Daria Dugina için yayımladığı taziye mesajında, "Sinsi ve acımasız bir saldırı" ifadelerini kullandı. Saldırıyı kınayan ve Daria Dugina'nın Rusya'ya sağladığı faydalardan bahseden Putin, "Sinsi ve acımasız bir saldırı başarılı, sevgi dolu ve sempatik bir kişi olan Darya Dugina'nın hayatına mal oldu. Bir gazeteci, fikir insanı ve savaş muhabiri olarak anavatana hizmet etti" dedi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 89
  • göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    NE ÖRGÜÜT. ABD ÖLDÜRMÜŞTÜR. olmayan terör örgütü üğstlenmişti.r b u hep öyle
    Cevapla
  • Alican Martı 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya bunun intikamını en acı şekilde almalıdır.
    Cevapla
  • Ready for War 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani kısacası terör örgütü cia yapmış, önceden belliydi zaten.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    suç atmak için kendiniz bile yapmış olabilirsiniz. her zaman arabasıyla giden birinin olay günü sen git demesi çok manidar ve planlanmış gibi görünüyor.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Önceden planlandıysa hatun muhtemelen yaşıyordur.
    Cevapla
  • MİSAFİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna istihbaratinin yaptığı doğrudur. Adam Ukrayna işgalinde Katliam çağrıları yapmış. Ustelik bombayı patlatan ajanın Ukrayna istihbarat kimliğide tespit edildi. Putin dünyanın öbür ucunda da olsa bunlardan intikamını alır. İşin içinde Bal gibi CIA var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı