'Natalia Vovk öldürüldü' iddiasıyla servis edilen fotoğraf eski çıktı

Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Daria Dugina suikastının faili olduğu iddia edilen Natalia Vovk'un, ölü bulunduğu iddia edildi. Ancak Vovk'un ölüm iddiasıyla servis edilen fotoğrafın, başka bir kadına ait olduğu oryaya çıktı.

GİRİŞ 29.08.2022 14:36 GÜNCELLEME 29.08.2022 14:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avusturya gazetesi Exxpress'i kaynak gösteren Avrupa basını, ünlü Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Daria Dugina suikastının faili Natalia Vovk'un Estonya'da ölü bulunduğunu iddia etti.

Çıkan haberlerde Natalia Vovk'un, 17 bıçak darbesiyle öldürüldüğü ve eline de bir not tutuşturulduğu belirtildi.

2020 YILINA AİT FOTOĞRAF

Ancak Dugina'nın suikastçısı Vovk'un öldürüldüğü iddiasıyla birlikte yayınlanan fotoğrafın, 2020 yılında öldürülen bir kadının fotoğrafı olduğu ortaya çıktı.

Vovk'un gerçekten öldürülüp öldürülmediğien dair resmi bir bulunmuyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Rusya, Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'ya düzenlenen suikastın arkasında Ukrayna istihbaratı SBU'nun bulunduğunu ve cinayetin de Ukrayna vatandaşı Natalia Vovk tarafından gerçekleştirildiğini iddia etmitşi. Kiev ise; bu iddiaları kesin bir dillet yalanlamıştı.

Rus istihbaratının iddiasına göre Natalia Vovk, 23 Temmuz 2022'de kızı Shaban Sofia Mihaylovna ile birlikte Rusya'ya giriş yaptı. Shaban Sofia Mihaylovna, Rusya doğumluydu.

Suikasttan sonra Natalia Vovk ve kızı Shaban Sofia Mihaylovna, Pskov bölgesi üzerinden NATO üyesi Estonya'ya kaçtı.

Ukrayna ajanı olduğu iddia edilen Natalya Vovk Shaban Sofia, Ukrayna ordusundan kaçan mülteciler kılığında Rusya'ya girdi ve Moskova'ya yerleşti.

Yaklaşık 1 ay boyunca Aleksander Dugin'in kızı Daria Dugina'yı takip ettiler. Mini Cooper kiralayıp 3 defa plaka değiştirdiler.

Suikastın yapıldığı 20 Ağustos'ta, Daria Dugina'nın arabasına bomba yerleştirdiler. Görgü tanıkları, aracın çalışıp hareket ettiği anda patlamanın yaşandığını ifade etti.

Rus siyaset uzmanı Dugin’in kızı, içinde bulunduğu aracın patlaması sonucu öldüRus siyaset uzmanı Dugin’in kızı, içinde bulunduğu aracın patlaması sonucu öldü

Suikastı üstlendiler: Dugin'in kızını biz öldürdük, Putin'i de tahtından indireceğizSuikastı üstlendiler: Dugin'in kızını biz öldürdük, Putin'i de tahtından indireceğiz

Dugin: Suikastın hedefi ben değil kızımdıDugin: Suikastın hedefi ben değil kızımdı

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyun içinde oyun !..
    Cevapla
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Avusturya veliahtı vurulduğunda savaş çıkmıştı! Şimdi kimde sıra bakalım!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!