Dugin, kızının bombalı saldırıda ölmesinin ardından ilk kez açıklama yaptı

Rusya'nın tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin, kızı Darya Dugina’nın bombalı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından ilk defa açıklama yaparak, “Böyle dayanılmaz darbeler bizleri, halkımızı kıramayacak.” ifadesini kullandı.

Dugin, kızının bombalı saldırıda ölmesinin ardından ilk kez açıklama yaptı
Dugin, kızının bombalı saldırıda ölmesinin ardından ilk kez açıklama yaptı
GİRİŞ 23.08.2022 03:07 GÜNCELLEME 23.08.2022 03:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya'nın tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin, kızı Darya Dugina’nın bombalı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından ilk defa açıklama yaparak, “Böyle dayanılmaz darbeler bizleri, halkımızı kıramayacak. En iyi ve en savunmasızlarımıza karşı kanlı terör saldırılarıyla irademizi kırmak istediler. Bunu başaramayacaklar.” ifadesini kullandı.

Saldırı nedeniyle Ukrayna’yı suçlayan Dugin, “Hepinizin bildiği gibi, Nazi Ukrayna rejiminin gerçekleştirdiği terör saldırısı sonucunda kızım Darya Dugina, Moskova yakınlarındaki 'Gelenek' adlı festivalden dönerken 20 Ağustos'ta meydana gelen patlamada vahşice öldürüldü.” açıklamasını yaptı.

Dugin, kızı Darya Dugina’nın, Rusya’nın düşmanları tarafından “sinsice” öldürüldüğünü belirterek, “Böyle dayanılmaz darbeler bizleri, halkımızı kıramayacak. En iyi ve en savunmasızlarımıza karşı kanlı terör saldırılarıyla irademizi kırmak istediler. Bunu başaramayacaklar.” değerlendirmesinde bulundu.

Kızının ölümü nedeniyle yalnızca “intikam” istemediklerine işaret eden Dugin, “Kalplerimiz sadece intikamdan veya karşılık vermekten fazlasını istiyor. Sadece zaferimize ihtiyacımız var.” ifadesini kullandı.

Dugin, Darya Dugina için yarın cenaze töreni düzenleneceği bilgisini paylaştı.

Rus istihbaratı, Dugina’yı öldürdüğü iddia edilen kadının görüntülerini dağıttıRus istihbaratı, Dugina’yı öldürdüğü iddia edilen kadının görüntülerini dağıttı

Darya Dugina kim?

Rusya’nın tanınmış siyaset uzmanlarından Aleksandr Dugin’in kızı 30 yaşındaki Darya Dugina, Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesinden 2015'te mezun oldu.

Gazeteci olarak da bilinen Dugina, "Uluslararası Avrasya Hareketi" sivil toplum kuruluşunda "siyasi gözlemci" olarak görevini sürdürüyordu.

Dugina, Rusya'nın kontrolü altına aldığı Ukrayna'nın Mariupol şehrine de giderek çalışmalar yapmıştı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da Dugina'nın temmuz başında yaptırım listesine alındığını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    ne ekersen onu biçersin , bu güne kadar katlettiğiniz çocukların kadınların ahı çıkar bir gün, ama kendi adıma yine de üzüldüm bir insan bir baba olarak,
    Cevapla
  • kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    neolursa olsun kim olursa olsun hic kimse böyle serfsizce ölmeyi hakketmiyor
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni ingiliz yetiştirdiği için şimdiki savaşla onara hizmet edip ettiriyorsun. Putin'i bile oyuna getirdin
    Cevapla
  • Araphan 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçak adam Ukrayna yı işgal eden Rusya kırımı işgal eden Rusya hangi ahlak dan bahsediyorsun Alçak kafir
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynada binlerce kişiyi acımadan öldürdünüz sizden daha bir kişi ölünce mi aklınıza üzülmek acıyı hissetmek mi geliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak!
Seçim için kritik karar! Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran hamle