Mülteciler için "Barış Ödülü"nü Erdoğan'a değil Merkel'e verdiler!

UNESCO, dünyanın en çok mülteci ağırlayan ülkesi Türkiye'yi gözardı ederek "çok sayıda mülteci kabul ettiği" için bu yılki barış ödülünü eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'e vermeye karar verdi.

Mülteciler için "Barış Ödülü"nü Erdoğan'a değil Merkel'e verdiler!
Mülteciler için "Barış Ödülü"nü Erdoğan'a değil Merkel'e verdiler!
GİRİŞ 24.08.2022 10:37 GÜNCELLEME 24.08.2022 11:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'e, mülteci krizinin yaşandığı yıllarda çok sayıda mülteciyi kabul ettiği için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Barış Ödülünün verileceği açıklandı.

UNESCO'nun internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, bu yılki Barış Ödülüne Merkel'in layık görüldüğü bildirildi.

Avrupa'da skandal uygulama: Ukraynalılar için göçmenleri attılarAvrupa'da skandal uygulama: Ukraynalılar için göçmenleri attılar

Açıklamada ifadelerine yer verilen Barış Ödülü Jüri Başkanı Denis Mukwege, "2015 yılında başta Suriye, Irak, Afganistan ve Eritre'den gelen 1,2 milyondan fazla mülteciyi kabul etme konusundaki cesur kararı, jüri üyelerini derinden etkilemiştir." ifadelerini kullandı.Mukwege, mültecileri ülkesine cömertçe kabul eden Merkel'in "tarihe bir ders bıraktığını" vurguladı.

TÜRKİYE'DE 4 KATI MÜLTECİ VAR!

Türkiye'de BM Mülteci Örgütü rakamlarına göre 3,6 milyon mülteci var. Gayri resmi veriler incelendiğinde ise bu rakamın 5 milyonun üzerine çıkması tahmin ediliyor. Bu da 1,3 mülteci barındıran Almanya'nın yaklaşık 4 katı.

TÜRKİYE MÜLTECİ KABULÜNDE 9 YILDIR ARALIKSIZ DÜNYA ZİRVESİNDE

Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR), bugün yayınladığı 2020 yılı "Küresel Eğilimler" raporunda, dünyada en fazla mültecinin kabul edildiği ülkenin Türkiye olduğunu açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye iç savaşının başlangıcından bu yana mültecilerle ilgili dünyaya defalarca çağrıda bulunuyor. Çoğu kez tepkilere rağmen mültecileri "muhacir", Türk halkını "ensar" olarak gösteriyor. Mayıs ayında ırkçı ve mülteci düşmanı söylemlere karşı "Ülkemize sığınan Suriyelileri asla kovmayacağız" diyerek duruşunu ortaya koymuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mülteci çağrısı: Cesaret edip sorunla yüzleşinCumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mülteci çağrısı: Cesaret edip sorunla yüzleşin

Haziran ayındaki Küresel Parlamenter Konferansı'nda bu konuyu gündeme getiren Erdoğan, 'gelişmiş ülkelere' seslendiği konuşmasında, "Kabul ettikleri birkaç yüz mülteciyi reklam malzemesi olarak kullananlar, derinleşen insani krizler karşısında hiçbir sorumluluk üstlenmiyor" ifadelerini kullanmıştı.

2005'ten 2021'e kadar Almanya'yı yöneten Angela Merkel ise mülteci krizinin yaşandığı 2015'te diğer Avrupa hükümetlerinin aksine mültecileri ülkeye kabul etmesiyle öne çıkmıştı.

KAYNAK: AA, HABER7
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 7
  • Büşra 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne adi insanlar. Almanya kaç mülteci aldı. Türkiye kaç mülteci aldı. Bu Avrupa nın adaleti işte. Her şeyi kendilerine yontmak bu olsa gerek.
    Cevapla
  • çifte standart 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye dururken Almana verilmesi çifte standart
    Cevapla
  • Koko 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne düzenbaz sahtekar insanlarsınız kendin çal kendin oyna oh ödüle bak sanki 5-10 milyon mülteci var ülkesinde yüzsüz insan müsveddeleri ahlak yoksunlari önce mülteci çocukların hesabını versin hanım ablamız...
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Çüşş be, bunu hak eden var ise Türkiyedir
    Cevapla
  • HACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Körler sağırlar birbirini ağırlar. Bundan evvel Reis açtı kapıları, sizse merkeli seçiyorsunuz. Ben sizin kadar lastik ve çok yüzlü insan topluluğu görmedim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu