Filistin Başbakanı: İsrail'e Kudüs Havaalanı açılsın

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Filistinlilerin yurt dışına çıkışının kolaylaştırılması için İsrail’e Kudüs Havaalanı'nı açma çağrısı yaptı.

Filistin Başbakanı: İsrail'e Kudüs Havaalanı açılsın
Filistin Başbakanı: İsrail'e Kudüs Havaalanı açılsın
GİRİŞ 24.08.2022 15:53 GÜNCELLEME 24.08.2022 15:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ürdün devlet televizyonunun aktardığına göre Iştiyye, Amman’da Ürdünlü mevkidaşı Bişr el-Hasavine ile temaslarda bulunmasının ardından basın açıklaması yaptı. 

Filistin Başbakanı, İsrail makamlarının, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin İsrail’in güneyindeki Timna (Ramon) Havalimanı'ndan seyahatlerine izin verme planına karşı olduklarını belirtti.

İsrailli yetkililerin, Timna Havalimanı'nı açma amacının "Filistinlilere verilen hizmeti kolaylaştırmak" olduğu yönündeki iddiasını reddeden Iştiyye, "İşgalci İsrail eğer gerçekten Filistinlilerin hayatını kolaylaştırmak istiyorsa Kudüs Uluslararası Havaalanı'nı açsın." diye konuştu.

Iştiyye, "Ne Ramon Havaalanı ne de başka bir havaalanı Ürdün üzerinden gidişin yerini tutar." dedi.

Halihazırda Batı Şeria'daki Filistinliler, hava yolculuğu için Ürdün'ü veya özel izinle Tel Aviv'deki havalimanını kullanıyor.

İsrail Sivil Havacılık Otoritesi, daha önce Batı Şeria'daki Filistinlilerin 22 Ağustos 2022'den itibaren Timna Havalimanı'ndan seyahatlerine izin verileceğini duyurmuştu.

Ancak Sivil Havacılık Otoritesi, 22 Ağustos’ta, Filistinlilere özel seferleri erteleme kararı alındığını açıklamış, seferleri ertelemenin sebeplerine dair ise bilgi vermemişti.

Filistin yönetimi ise İsrail içinden başlatılacak seferleri, Ramallah'a danışılmaması ve pratik olmadığı gerekçesiyle reddediyor.

Ramallah yönetimi, Filistinlilerin Batı Şeria'da kendi havaalanlarına sahip olmalarına izin verilmesini savunarak, İsrail'in seferleri başlatması halinde Timna Havalimanı'ndan yolculuk edecek Filistinlileri yaptırıma tabi tutacağını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhammet, sen herhalde orada olup bitenlerinden haberdar değilsin... Hem de Filistin Osmanlıdan alındı, Filistinlilerden değil... maalesef.
    Cevapla
  • Muhammet 1 yıl önce Şikayet Et
    Beyinlerini neyle çalıştırıyor bu troo lan kendiniz yapamıyorsunuz bize hizmet etsin İsrail ulan zaten himayesi altına girdiniz birazda şeref olmalı bu konuşma bu manaya gelmiyormu madem Filistin’i aldınız barı hizmette edin teslim etmeseydiniz kimse alamazdı ama satılmişlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı