ABD'den Türkiye'ye dikkat çeken Esad mesajı

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, herhangi bir ülkenin Esad rejimiyle yakınlaşmasını ya da normalleşmesini desteklemedikleri ifade edildi.

ABD'den Türkiye'ye dikkat çeken Esad mesajı
ABD'den Türkiye'ye dikkat çeken Esad mesajı
GİRİŞ 26.08.2022 16:43 GÜNCELLEME 26.08.2022 16:43
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Son dönemlerde Türkiye-Suriye yakınlaşmasının olacağı haberleri gündemde yer alırken, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla alakalı açıklama geldi.

Basın brifiginde konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, gazetecilerden gelen "Olası Türkiye-Suriye yakınlaşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" minvalindeki soruya cevap verdi.

"ESAD'LA NORMALLEŞMEYİ DESTEKLEMİYORUZ"

Cevabına; "Türkiye önemli bir NATO müttefiki ve Rusya'yı Ukrayna'daki barbarca eylemlerinden sorumlu tutmaya devam etmede önemli bir rol oynuyor" diye başlayan Patel, "Ancak açık olmak gerekirse, bu yönetim (ABD yönetimini kastediyor) Beşşar Esad'ı normalleştirme çabalarına herhangi bir destek vermeyecektir. ABD, Esad rejimi ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini yükseltme niyetinde değil ve diğer ülkelerin ilişkilerini normalleştirmesini de desteklemiyor" dedi.

Esed'e Türkiye'yle ilgili 3 şartEsed'e Türkiye'yle ilgili 3 şart

Suriyeli yetkili, Esad rejiminin şartını açıkladı: Türkiye topraklarımızdan çıkmalıSuriyeli yetkili, Esad rejiminin şartını açıkladı: Türkiye topraklarımızdan çıkmalı

"ESAD VAHŞETİNİ GÖRMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Suriye'ye uyguladıkları yaptırımları gerçekçi bir çözüm olmadığı sürece kaldırmayacaklarını belirten Patel, "Bölgedeki devletleri, son on yılda Esad rejiminin Suriye halkına uyguladığı vahşeti ve rejimin; ülkenin büyük bir kısmının insani yardım ve güvenliğe erişimini engellemeye yönelik devam eden çabalarını çok dikkatli bir şekilde değerlendirmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 99
  • Ali aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    hımm suriye ile barış olursa pkk işiniz bozulur öylemi
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    çıkarcı şeytanlar türkiyenin menfaatleri neyse o sizin menfaatiniz bizi ilginlendirmez size orda terör devleti kurdurmayacağız esed le türkiye anlaşır sizin planlarınız bozulur o yüzden siz tabiki istemezsiniz türkiye ile suriyenin anlaşmasını komşu olan biziz siz kimsiniz kan emici iki yüzlü şeytanlar...
    Cevapla
  • akıllı 1 yıl önce Şikayet Et
    dunyannın em iki yüzlü devleti abd
    Cevapla
  • TURANİST 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye bir darbeyle iktidarı ele geçiren Nusayri azınlığın vesayet diktatörlüğü ile yönetilen bir ülke FETÖ de 15 Temmuzda iktidarı ele geçirseydi Fetöcü azınlığın vesayet diktatörlüğü ile bizde tanışacaktık. Her türlü etnik ve dini saiklerle siyasi faaliyetler mutlaka bir ülkede yasaklanmalıdır. Suriye ve 15 Temmuz olayı ibret için yeter.
    Cevapla
  • Abdu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Amerikanın komşusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı