Bulgaristan, Gazprom’la yeni kontratı görüşmeyi reddetti

Bulgaristan Ekonomi Politikalarından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hristo Aleksiev, ülkesinin Rus enerji devi Gazprom ile sadece mevcut kontratı görüşme niyetinde olduğunu ve yeni tedariki görüşmeyeceğini söyledi.

Bulgaristan, Gazprom’la yeni kontratı görüşmeyi reddetti
Bulgaristan, Gazprom’la yeni kontratı görüşmeyi reddetti
GİRİŞ 28.08.2022 03:06 GÜNCELLEME 28.08.2022 03:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Enerji Genel Müdürü Ditte Juul Jørgensen ile yaptığı görüşmede Aleksiev, "Başbakan Yardımcısı, Bulgar hükümetinin Gazprom Export ile kısa, orta veya uzun vadeli yeni bir kontrat müzakere etme niyetinde olmadığını açıkça belirtti, sadece mevcut kontrat kapsamındaki hacimlerin alımıyla ilgili görüşecek" ifadelerini kullandı.

Geçici hükümetin bu konuyla ilgilenmeyeceğini kaydeden Aleksiev, “Böyle yeni, geleceğe yönelik kararı ancak yeni hükümet ve parlamento alabilir” diye konuştu.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Oflu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulgaristan gazının tamamını Rusyadan alıyordu. Neyine güveniyor? ABD adeta AB ülkelerini hipnoza sokmuş gibi. Herhalde kış bastırınca soğok şoku ile hipnozdan uyanırlar :-)
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Rubleyle ticaret dönemi açıldıkça ero eriyor dolayısıyla dolar da eriyecek yeter ki bu yıl rusya rublede diretsin. Bizim de cari açık kadarını dövizle gerisini TL ile yapmamız lazım
    Cevapla
  • Fazli 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bg de uretim yok gazı ne yapacak isinma elektrik ile çözer bize bile elektrik satiyorlar.
    Cevapla
  • Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan. Seve seve gidip imzalayacak. Balkanlardan gelen soğuk hava boşuna denmiyor.
    Cevapla
  • İbraam 1 yıl önce Şikayet Et
    ağzınızdaki baklayı çıkartın baklım.rubleyle gaz almak zorundasınız,deyilmi,ab abd beslemesi bi ülkecik oldugunuz her halinizden belli.ab ye girmenin zararları.rubleyle gaz antlaşması yapında görelim.abd avrupaya zokaya düşürdü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?