Fransa'da odun dönemi

Fransa'da doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki astronomik yükseliş, halkı soba kullanmaya, yakacak olarak da oduna yöneltti. Çevrecilerin tepkilerine rağmen kaya gazı üretimi de yeniden gündemde.

Fransa'da odun dönemi
Fransa'da odun dönemi
GİRİŞ 28.08.2022 09:38 GÜNCELLEME 28.08.2022 09:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Fransa'da enerji fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle halkın odun sobalarına yöneldiği ve talaşta talep patlaması yaşandığı belirtildi. Ülke basınının Yanıcı Madde, Yakıt ve Isıtma Federasyonu'nun açıklamasına dayandırdığı haberde, ülkede, yakacak olarak odun talaşına yönelik yüksek bir talep yaşandığı kaydedildi.

Federasyonun taleplerin yüksek olması nedeniyle büyük bir arz açığının yaşanmasından endişe etmeye başladığına dikkati çekilen haberde, "Enerji kıtlığı korkusu tüketicileri kış gelmeden oduna akın etmeye ve odun stoku yapmaya yöneltti" ifadesi kullanıldı.

Haberde, 300 tedarikçiyi bünyesinde barındıran Federasyonun kışın şiddetli geçmesine ve talebin büyüklüğüne bağlı olarak düzenli müşterilerine öncelik tanıma yoluna gideceği belirtildi.

Federasyon henüz soba kurulumunu yapmayanlara ise bunu biraz daha ertelemeleri ve tanımadıkları tedarikçilere ön ödeme yapmamaları tavsiyesinde bulundu. Fransız basını, Rus gazı kesintisi ve enerji kıtlığı nedeniyle ülkede 2023'ten itibaren saat/megavat bazında gösterge elektrik fiyatının bin 75 euroyu görerek tarihi bir rekor kıracağını yazdı. Öte yandan enerji krizinin, kömür ve nükleer enerjide olduğu gibi geçmişte çevrecilerin tepkileri nedeniyle rafa kaldırılan kaya gazı üretimine de yeşil ışık yakılmasına neden olabileceği belirtiliyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • neyse o 1 yıl önce Şikayet Et
    mazlumun ahı sizden bir şekilde çıkacak adi gevuroğlu gevurlar daha iyi günleriniz
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Mösyö Makron Cezayirden hiç olmazsa birkaç tanker yakıt getirebilirdi. Yöneticileriyle anlaşmıştı hani. Cezayir halkı yuhalyıp kovdu ş....sizi.
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    biz de oduna dönsek iyi olur. sürdürülebilir enerji kaynağı ormanlar. kes yenisini dik.
    Cevapla
  • yasin oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    hava kirliligini nasil olacak
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Bütün Avrupa Abd Bu Kış Donar
    Cevapla
  • @rom@ 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah birgün o odunları da bulamazsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...