Kerkük Savunma Gücü video paylaştı: Görev başındayız

Irak'ta yükselen şiddet olaylarının ardından Kerkük Miletvekili Erşat Salihi, bölgedeki Kerkük Savunma Gücü'ne ilişkin video paylaştı. Salihi, "Yiğit Türkmen askerlerimiz, Kerkük'ün kaostan etkilenmemesi için görev başında" dedi.

GİRİŞ 30.08.2022 15:51 GÜNCELLEME 30.08.2022 15:57
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Irak’ta yaşanan şiddetli sokak protestoları esnasında Kerkük’ün etkilenmemesi için görev yapan Kerkük Savunma Gücü’ne ilişkin video paylaşımı yaptı. Salihi videoyu, “Yiğit Türkmen askerlerimizin, Kerkük Savunma Gücü’müzün yanındayız” mesajıyla paylaştı.

Sadr'ın çağrısı sonrası Irak'ta tansiyon düştü: Çok sayıda ölü ve yaralı varSadr'ın çağrısı sonrası Irak'ta tansiyon düştü: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Şii lider Sadr siyaseti bıraktıŞii lider Sadr siyaseti bıraktı

Salihi, Irak’ta yaşanan şiddetli sokak protestoları esnasında Kerkük’ün etkilenmemesi için görev yapan, Irak Türkmenlerinden oluşan Kerkük Savunma Gücü askerlerinin yer aldığı bir video paylaştı. Salihi söz konusu videoyu, dün Twitter hesabından, “Irak’taki bu kaos ortamında, Kerkük’ün etkilenmemesi için görev başında olan yiğit Türkmen askerlerimizin, Kerkük Savunma Gücü’müzün yanındayız.” ifadeleri ile paylaştı.

Salihi paylaştığı videoda Kerkük Savunma Gücü askerlerinin yanında yaptığı konuşmada, “Şu an da Kerkük’teyiz. Kerkük’te açıkça söylüyorum, Bağdat’taki güvenlik biraz tırmandı. Biz Kerkük’ün güvenliğini inşallah en iyi şekilde kontrol edeceğiz. Burada polis, asker bütün güçler beraberdir. Ama şu anda kendi gücümüzle beraberiz, Türkmen gücüyle, silahlı Türkmen gücüyle beraberiz. Bunlar da Kerkük Savunma Gücü. Kerkük Savunma Gücü, Türkmenleri ve Kerküklüleri savunan bir güçtür. Kerkük inşallah güvenlik altındadır. Hiç kimse zannetmesin ki burada bir olaylar yaşanır. Artık bizim askerimiz, Türkmen askerimiz var iken hiç kimse endişe etmesin. Bağdat’taki olaylar, bizim bölgelerimizde yaşanmaz.” diye kaydetti.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 10
  • hakiçin 1 yıl önce Şikayet Et
    harıtalar değişecek .100 BIN KIŞILIK ORDU KURUN .BUYUK PAYLAŞIM GELIYOR
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Sen Koru Türk ü
    Cevapla
  • fevzi 1 yıl önce Şikayet Et
    türkler arkanızda
    Cevapla
  • enteresan 1 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakıyorum herkes türkmenlere sahip çıkmış ama gerçekte ankarada 1 milyon üzeri musullu türkmen var kimse sevmiyor sürekli baskı altındalar dövülüyorlar kimse kiralık ev vermiyor hatta göç idaresinde dahi itilip kakılıyorlar
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Ankara'da ne Türkiye'de çok büyük bir kesim insanlara nereli olduğunu sorarak ev vermemezlik yapmaz. Kimse kimseyi baskı altında tutup, itip kakmaz da. Artniyetli bir yorum olmuş. Türkmen dedikleriniz de Türk'tür. Yok Azerbaycan Türkü, yok şu Türkü bu Türkü yok Türkmen diye isimlendirmelere gerek yok.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye arkanızda. Türk yurtlarına sahip çıkın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!