Şii lider Sadr siyaseti bıraktı

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, siyasetten tamamen çekildiğini duyurdu.

GİRİŞ 29.08.2022 13:05 GÜNCELLEME 29.08.2022 14:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Şii dini ve siyasi lider Mukteda es-Sadr, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Siyasi işleri bıraktığımı ve siyasetten tamamen çekildiğimi ilan ediyorum. Babamın mezarı, tarihi eser kurumuyla Sadr ailesinin müzesi hariç tüm kurumları kapatma kararı aldım" ifadesini kullandı.

Sadr'dan 72 saatlik ültimatomSadr'dan 72 saatlik ültimatom

Daha önce Mukteda Sadr'ı ölümle tehdit eden eski başbakanlardan Maliki silahla sokağa indiDaha önce Mukteda Sadr'ı ölümle tehdit eden eski başbakanlardan Maliki silahla sokağa indi

Irak'ta neler oluyor? Parlamento neden basıldı; Türkiye için hangi riskler var?Irak'ta neler oluyor? Parlamento neden basıldı; Türkiye için hangi riskler var?

Bağdat’ta Sadr destekçileri Yeşil Bölge’yi basmaya çalışıyorBağdat’ta Sadr destekçileri Yeşil Bölge’yi basmaya çalışıyor

Mukteda Sadr: Yeşil Bölge işgalden kurtarıldıMukteda Sadr: Yeşil Bölge işgalden kurtarıldı

Irak'ta yargı işlemleri askıya alındıIrak'ta yargı işlemleri askıya alındı

Açıklamasında, İran'da ikamet eden ve dün "mercilik görevine son verdiğini" duyuran Iraklı Şii dini mercilerden Ayetullah Kazım el-Hairi'yi de eleştiren Sadr, Hairi'nin mercilikten çekilme kararını kendi iradesiyle almadığın savundu.

Irak'ta Sadr'a bağlı politbüro başta olmak üzere siyasi, ekonomik ve askeri kurumlar bulunuyor.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Iraki bolun parçalayin sonra ben siyasetten çekiliyorum de.. Bizde yedik kim bilir hangi hainlik pesindesin.. Sizin bir oyununuz varsa Rabbimin daha büyük adaleti var.. Sizin oyununuz size döndürur..
    Cevapla
  • sadeghpour 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben İranlıyım ama İran muhalefetinin yandaşlarının kazanacağını ve İran'ın Irak'tan ve diğer ülkelerden elinin kısalacağını umuyorum.Sonunda bir gün bu diktatörlük sisteminin kibiri bitmeli.Yaşasın Türkiye.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyaseti bırakıyor, artık daha siyasi işlere bakıcak; terör örgütü kurma, ülkelerin iç işlerine karışma ve karıştırma, ülkeleri savaştırma vs.. Bu gibi siyasi değeri olmayan ve ufak konularla; emekliliğinin tadını çıkaracak..
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Irak neresi. Suriye ve Irak yol geçen hanı.
    Cevapla
  • Fedai 1 yıl önce Şikayet Et
    Irakı paramparca ettiniz yeter mezhepçi zihniyetiniz yerin dibine batsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...