Daha önce Mukteda Sadr'ı ölümle tehdit eden eski başbakanlardan Maliki silahla sokağa indi

Irak'ta "Sadr destekçisi" yüzlerce kişinin parlamento binasını basması sonrası daha önce Mukteda Sadr'ı ölümle tehdit eden eski başbakanlardan Maliki, M4 tipi silahı ve korumaları ile birlikte sokağa indi.

Daha önce Mukteda Sadr'ı ölümle tehdit eden eski başbakanlardan Maliki silahla sokağa indi
Daha önce Mukteda Sadr'ı ölümle tehdit eden eski başbakanlardan Maliki silahla sokağa indi
GİRİŞ 28.07.2022 21:20 GÜNCELLEME 28.07.2022 21:20
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Irak'ta, Mukteda Sadr yerine, başka bir adayın başbakanlığa aday gösterilmesine itiraz eden "Sadr destekçisi" yüzlerce kişi parlamento binası bastı.

Yaşanan baskın sonrası, daha önce Mukteda Sadr'ı ölümle tehdit eden eski başbakanlardan Maliki ise, M4 tipi silahı ve korumaları ile birlikte sokağa indi. Maliki'nin o anları sosyal medyada kısa sürede gündem olurken bazı kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Irak'ın eski başbakanlarından Nuri el-Maliki

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Irak'ın eski başbakanlarından Nuri el-Maliki'nin silahlı korumaları eşliğinde Yeşil Bölge'de elinde M4 tipli silahla yürüdüğü görüldü. Maliki'nin sızdırılan bu fotoğrafının Sadr'a mesaj olduğu ifade edilirken, Sadr destekçileri Yeşil Bölge baskınında Maliki'ye karşı "yolsuzların lideri" sloganları atmış ve evini basmak istemişti.

ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞTİ

Daha önce sızdırılan Nuri Maliki'ye ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, Maliki Sadr'ı ölümle tehdit ettiği ortaya çıkmıştı. Sadr yandaşları da gerçekleştirdikleri protestolarda Sadr'a seslenerek, "Seni tehdit eden (Maliki) nerede?" diye bağırmıştı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Öte yandan, Sadr destekçileri, Maliki'nin içinde bulunduğu İran destekli Koordinasyon Çerçevesi'nin başbakan adayı Muhammed Şiya es-Sudani'yi protesto ederek Yeşil Bölge'yi basıp meclis binasına girdi. Baskın sonrası yapılan protestolarda ise 4 kişi yaralandı.

SALİH MUHAMMED PROTESTOCULARA TEŞEKKÜR ETTİ

Sadr Hareketi lideri Mukteda el-Sadr'a yakınlığıyla bilinen Salih Muhammed el-Iraki ise, protestoculara teşekkürlerini iletti. El-İraki sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Can güvenliğiniz her şeyden daha önemlidir, reform mesajınız için teşekkür ederiz. Eğer çekilmek istiyorsanız kararınıza saygı göstereceğim" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya saddami fenerle ararsiniz hainler simdi abd demokrasi getirdimi halinize bak ekmege muhtacsiniz ulkediye birsey kalmadi suriye afganistan Iran kacanlar ulkelerine yabanci guclere satiyor hepsi hain sakin ulkemize koymayin
    Cevapla
  • Msfr 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl kullanacağını biliyormudur acaba yoksa artistlik mi yapıyor.
    Cevapla
  • Abhaz54 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunları görünce bir daha Saddamın ne kadar güçlü bir Lider olduğunu görüyorum.Mum ile arayacaksınız Saddamı. Amerika ile bir olan müptezeller
    Cevapla
  • Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Herif infaz timi gibi silâhlarız vermiş
    Cevapla
  • Ergün 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bilmiyorsam! Görünen o ki ırak Şii leri birbirine girecek!... bir kere daha OSMANLI'NIN KIYMETİ ORTAYA ÇIKTI
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?