Sadr'dan 72 saatlik ültimatom

Irak'ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr, Iraklı siyasi partilere üç günlük bir ültimatom vererek, 2003'ten beri hükümette yer almayan kişilerle anlaşma imzalayacağını söyledi.

GİRİŞ 28.08.2022 11:00 GÜNCELLEME 28.08.2022 12:19
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'a yakınlığıyla bilinen ve Sadr'ın Bakanı sıfatını kullanan Salih Muhammed el-Iraki sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meclisin feshedilmesi ve erken seçime gidilmesinden daha önemli olan çözümün, Sadr Grubu başta olmak üzere, ABD işgalinden sonra iktidara gelen ve iktidara katılan bütün siyasi partiler ve şahsiyetlerin yer almayacağı bir seçimin yapılması olduğunu söyledi. El-Iraki açıklamasında, Sadr'ın anlaşmanın kabul edilmesi durumunda 72 saat içiresinde imzalamaya hazır olduğunu söyledi.

Mukteda Sadr

Öte yandan Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi, ülkedeki siyasi krizi aşmak için siyasi tarafları diyalog masasına oturmaya çağırdı.

IRAK SON AYLARDA NELER YAŞANDI?

Sadr yanlıları, eski Başbakan Nuri Maliki'nin de içinde bulunduğu İran destekli Koordinasyon Grubu'nun Muhammed Şiya el-Sudani'yi başbakan adayı göstermesine itiraz etmiş, yüzlerce Sadr Grubu destekçisi ilk olarak 27 Temmuz'da Yeşil Bölge'ye girerek meclis binasını basmıştı. Ardından Sadr destekçileri yeniden toplanmış ve 30 Temmuz'da meclis binasını basarak işgal etmişti. Mukteda Sadr, 10 Ağustos tarihinde Yüksek Yargı Konseyi'nden meclisi bir hafta içerisinde feshetmesini istemişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 29
  • Aladh 1 yıl önce Şikayet Et
    Şia sünnilere ültimatom veriyor
    Cevapla
  • hacı topkır 1 yıl önce Şikayet Et
    sadirin başini ezmek lazım
    Cevapla
  • Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    İran melun kafir bir devlettir Müslümanlarının en büyük düşmanı helak olursunuz inşallah
    Cevapla
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    ıraklı şii ve sünni araplar, Türkmenler ile beraber, omuz omuza gelirler ve iranı dışlarlar ise, ırakta gerçek bir devleti kurarlar. Türkiyenin de büyük desteği olur, petrol zenginliğininde nihayet ekmeğini yerler. aksi halde varlık içinde yokluk yaşarlar ekin, barzani haini ve yandaşları varlık içinde yaşamağa ve ihanetlerine devam ederler.
    Cevapla
  • Giray 1 yıl önce Şikayet Et
    iran ve abd bu adama karşı, bakalım neler olacak ?
    Cevapla
  • Fetti 1 yıl önce Şikayet Et
    Mı acaba???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması