Mukteda Sadr: Yeşil Bölge işgalden kurtarıldı

Irak’ta Sadr Grubu'nun Şii Lideri Mukteda Sadr, destekçilerinin Irak parlamentosunu işgal etmesini Yeşil Bölge’nin işgalden kurtarılması olarak nitelendirdi.

Mukteda Sadr: Yeşil Bölge işgalden kurtarıldı
Mukteda Sadr: Yeşil Bölge işgalden kurtarıldı
GİRİŞ 31.07.2022 20:10 GÜNCELLEME 31.07.2022 20:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Yeşil Bölge’de yer alan Irak parlamentosu dünden bu yana Sadr Grubu'nun destekçileri tarafından işgal altında tutuluyor. Sadr Grubu'nun Şii Lideri Mukteda Sadr sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, destekçilerinin Irak parlamentosunu basmasını Yeşil Bölge’nin işgalden kurtarılması olarak nitelendirdi. Destekçilerinin parlamentoyu basmasını kendiliğinden yapılan barışçıl devrim olduğunu aktaran Sadr, bunun terör, yolsuzluk, zulüm ve işgal ateşinden kurtulmak için altın bir fırsat olduğunu belirtti.

Söz konusu hareketin Irak’ın işgal edildiği günden bu yana Irak’ın üzerine tünemiş karanlık, yolsuzluk, münferit yönetim ve mezhepçiliğe son vermek için bir fırsat olduğunu söyleyen Sadr, “Siyasi rejimin kökünü, anayasayı ve derin devlet kazandığı sürece nezih ve adil sayılan seçimleri değiştirmek için harika bir fırsat” dedi. Açıklamasında Irak halkına hitap eden Sadr, “Reform, demokrasi, yasa, bağımsızlık ve silahın devletten başka kimsenin elinde bulunmasını istemeyen özgür Irak halkı, hepiniz bir dönemeçten geçiyorsunuz ve hepiniz sorumlusununuz, ya ümmetler arasında yüce bir Irak ya da yolsuzlarla, açgözlülerin hüküm sürdüğü ve dış ellerin sağa sola savurduğu bir Irak seçin” ifadelerini kullandı.

Sadr destekçilerinden zincirli gösteri

Sadr destekçileri, parlamento binasında düzenledikleri gösteride davullar çalarak ağıt yaktı ve kendilerine ellerindeki zincirlerle vurdu. Bazı protestocular ise parlamento içerisinde sigara, meyve suyu, kavun ve karpuz satmaya çalıştı.

Sadr yanlıları, bu hafta ikinci kez meclisi bastı

Sadr dışındaki tüm Şii tarafları çatısı altında toplayan ve eski Başbakan Nuri Maliki’nin de içinde bulunduğu İran destekli Koordinasyon Grubu’nun, Muhammed Şiya el-Sudani’yi başbakan adayı göstermesine itiraz eden Sadr Grubu destekçisi yüzlerce kişi, 27 Temmuz’da da Yeşil Bölge'ye girerek parlamentoyu basmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ta artık bölünmüşlük ve terör hakim. Türkiye Lozandan doğan hakları gereği Kerkük ve Musula inmeli. Onca Türküler yakıldı. Bu hasret dinmeli.
    Cevapla
  • g turan 1 yıl önce Şikayet Et
    sadr erkek adammış Şii olmasina rağmen iran boyunduruğu altina girmem diyor
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş adamlarsınız iran uşakları elbet bir gün gelecek saddam gibi birileri başınıza gelecek.
    Cevapla
  • Muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesi işgal olur iken ve işgalde usa nato bir hainlik yapıyor idi bu hain şimdi çıkmış kendini kahraman ilan ediyor işgal olur iken bunların hepsi domalmis beni et diye bekliyor idi
    Cevapla
  • Hgf 1 yıl önce Şikayet Et
    Adi herifler Amerika yırmi yıl ülkenizde kaldı onlara niye böyle şeyler yapmadınız ne damınız kaldı nede malınız nede namusunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada