Miçotakis'ten 'Erdoğan ve Putin beni istemiyor' mesajı

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Erdoğan ve Putin'in Yunanistan'da yönetimin değişmesini isteyeceğini ifade ederek, "Erdoğan ve Putin, Yunanistan'da başka bir hükümet istediklerini gizlemiyor" dedi.

Miçotakis'ten 'Erdoğan ve Putin beni istemiyor' mesajı
Miçotakis'ten 'Erdoğan ve Putin beni istemiyor' mesajı
GİRİŞ 30.08.2022 16:21 GÜNCELLEME 30.08.2022 16:59
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Yunanistan arasında gerginlik son dönemde karşılıklı açıklamalarla, Ege ve Akdeniz'de yaşananlar nedeniyle tırmanırken, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Yunanistan'da yönetimin değişmesini isteyeceğini öne sürdü.

"BAŞKA HÜKÜMET İSTEDİKLERİNİ GİZLEMİYORLAR"

Yunanistan'ın, Rusya'nın devam eden Ukrayna işgalinde Kiev'in yanında yer aldığı için Moskova'nın hedefi olduğunu kaydeden Miçotakis, "Erdoğan ve Putin, Yunanistan'da başka bir hükümet istediklerini gizlemiyor" dedi.

Göç konusuna da değinen Miçotakis, Türkiye ile karşılıklı suçlamalar hatırlatıldığında, "Hiçbir manevra, tutumumuzu değiştirmez. Masumları kurtarıyoruz, sınırlarımızı koruyoruz" dedi.

SEÇİM HAZIRLIĞI MI?

Yunanistan da tıpkı Türkiye gibi 2023 yazında seçime gidecek. Yunanistan'da hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle zor bir kış geçireceği düşünülen Başbakan Miçotakis yönetiminin, seçim öncesi elini güçlendirmek için Türkiye'yi daha fazla hedef alması bekleniyor. Son aylarda Türkiye'ye karşı lobi çalışmaları başta olmak üzere, NATO görevindeki F-16'lara radar kilidi atılmasının da bu sebepten ötürü olduğu değerlendiriliyor.

KAYNAK: KATHİMERİNİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 164
  • İzmir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi yapmışlar brwo onlara çünkü sen adam değilsin yunanistani kendi ülkeni amerikalılara sattın Bir gece de biz gelir bütün adaları ve Yunanistani komple alriz kimsede engel olamaz Yunan istan bir kukla devleti
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendini ne kadar önemsiyor. Ülkeni ABDye satmışsın
    Cevapla
  • bülent duman 1 yıl önce Şikayet Et
    adam ol abd ve ab nin değil halkını dinle
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Liderimiz , seni muhatap almayacak , laf bir kere dendi , gerisi boş . ABD kongresinde gülücükler ile alkışlandı . Siyaseti bırakıp gitsin , Sirtaki oynasın . Biraz da kendisini turistlere aşkışlatıp onları eğlendirsin , Yunanistan turizmine katkıda bulunur .
    Cevapla
  • recep- 1 yıl önce Şikayet Et
    sen er yada geç bizim bile müdahalemiz olmadan ÜLKE nin başını yakan insan olarak anılacaksın çünkü çalışmıyorsun .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi