Yunanistan, Kıbrıs Rum Yönetimi'ne uçak verdi: Jetin üstündeki yazı tepki çekti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, üzerine "Kıbrıs Cumhuriyeti" yazdırdığı bir jeti; Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Anastasiadis'e verdi. Yunan mühendisler tarafından revize edilen uçak, artık Kıbrıs Adası'ndan Brüksel'e kesintisiz uçabilecek.

GİRİŞ 03.09.2022 12:05 GÜNCELLEME 03.09.2022 12:22
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da yıllarca "başkanlık uçağı" olarak kullanılan "Embraer-135LR" tipi VİP uçağının teslimi, Atina'daki Elefsina Hava Üssü'nde gerçekleşti.

Resmi törene Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis katıldı.

JETİN YAKIT TANKLARI GÜNCELLENDİ

Yunan Havacılık ve Uzay Endüstrisi (EAV) mühendisleri, Kıbrıs Adası'ndan Brüksel'e kesintisiz uçabilmesi için uçaktaki yakıt tanklarını değiştirdi.

"BAŞKANLIK UÇAĞI OLMAYAN TEK AB ÜLKESİYDİK"

Miçotakis, düzenlenen törende uçağın Rum Yönetimi'ne hibe edildiğini söylerken, Anastasiadis ise; "Kıbrıs (Rum Yönetimi'ni kastediyor) başkanlık uçağı olmayan tek AB üyesiydi. Buna ihtiyacımız vardı. Artık Brüksel'e direkt uçabileceğiz" şeklinde konuştu.

TWİTTER'DAN TÜRKİYE'YE YÜKLENDİ

Uçağı teslim aldıktan sonra Miçotakis'le görüşmesinden bir kare paylaşan Rum lider, "Kıbrıs ve Yunanistan, özellikle de Türk revizyonizmine karşı her zaman iş birliği içinde olacak ve birlikte çalışmaya devam edecek" dedi.

Anastasiadis diğer Twitter mesajında ise; "Kıbrıs'a cömert bir uçak bağışında bulunan Yunanistan Cumhuriyeti'ne ve Başbakan Miçotakis'e içten teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 136
  • Umur 1 yıl önce Şikayet Et
    2 yıl içinde ab çöküyor Ulusalcılık başlayacak herkes kendi derdine kosacak Baş başa kalacağımız günler yakın
    Cevapla
  • Dwse 1 yıl önce Şikayet Et
    Çalisalimuretelim çin boyle büyüdü
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    ucagin motoru Trabant motorudur yakisir bu ac rezillere
    Cevapla
  • Agreis 1 yıl önce Şikayet Et
    Lozan ı yunan deldi adaları silahlandırdı hatta adalara s.300 yerleştirdi bu direk savaş sebebi tamam atinayı vuralım demiyorum ama iki Jet adalara uğramalı sadece yunan a deyil dünyaya türk vatanının kutsallığı nı göstermeli
    Cevapla
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyin bir zamanı var acele etmeye gerek yok oyun içinde oyun olduğunu unutmamalıyız Devletimiz gerektiği zaman gerekeni yapacağından hiç kuşku duymamalıyız.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçak yakında düşer...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı