PKK kampını Yunan askerleri koruyor

Terörist K.T., eğitim aldığı kampın bulunduğu alanın Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'nce askeri yasak bölge kapsamında olduğunu söyledi.

PKK kampını Yunan askerleri koruyor
PKK kampını Yunan askerleri koruyor
GİRİŞ 03.09.2022 06:53 GÜNCELLEME 03.09.2022 08:14
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Yunanistan’daki PKK kampı Lavrion’un, Yunan Silahlı Kuvvetleri’nce korunduğu ortaya çıktı. Kampta eğitim aldıktan sonra gittiği Irak’ta güvenlik güçlerine teslim olan terörist K.T., kampın bulunduğu alanın Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nce askeri yasak bölge kapsamında korunduğunu ifade etti.

Kan davası bahanesi ile bir Avrupa ülkesine iltica talebinde bulunarak mülteci kampında dokuz ay kaldığını söyleyen K.T., kampta Cemal kod adlı terör örgütü mensubuyla tanışarak PKK'ya katılmaya karar verdiğini anlattı. Kendisine Cemal kod adlı terörist tarafından sahte kimlik tedarik edildiğini ve 14 gün boyunca ideolojik eğitim gördüğünü aktaran K.T., eğitimden 10 gün sonra Harun kod adlı terör örgütü mensubu ile birlikte sahte Yunanistan pasaportu kullanarak Yunanistan’a geçtiğini, Baran kod adlı terör örgütü mensubunun kendilerini karşılayarak Lavrion kampına götürdüğünü açıkladı.

YASAK BÖLGE KAPSAMINA ALMIŞLAR

Kampta mültecilerle birlikte çeşitli dernek ve kuruluşlar adı altında örgütsel faaliyetler gösterildiğini aktaran K.T., kampın bulunduğu alanın Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nce askeri yasak bölge kapsamında korunduğunu ifade etti. K.T. ayrıca, Lavrion kampının, terör örgütüne katılım sağlama ve ideolojik eğitim verme, Suriye’den kaçan mültecilere propaganda yapma, terör örgütü mensuplarınca Avrupa ülkeleri ile Suriye ve Irak arasında bekleme-dağıtım noktası olarak kullanıldığını belirtti. Kampta MLKP terör örgüt mensuplarının da bulunduğunu söyleyen K.T., Lavrion kampında ideolojik eğitim aldığını ve daha sonra Yunanistan’da PKK/KCK sorumluluğunda bulunan başka bir kampa götürülerek 1 hafta kaldığını ve 2021 yılında Harun adlı terör örgütü mensubu ile birlikte sivil hava yolu vasıtasıyla Irak’a gittiklerini söyledi. Yetkililer, örgütün Avrupa ve özellikle Yunanistan’da görmüş olduğu destek sayesinde sempatizanlarını, sahte Yunanistan pasaportu ile Avrupa ülkelerinden bu kampa getirdiğini, sahte Suudi Arabistan pasaportu kullanarak Dubai üzerinden Irak barınma alanlarına ya da Suriye bölgesine gönderdiğini aktardı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 35
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Başörtülülerde resimde. Bu ne saçmalık ya. Ne zaman bombalayacagiz?
    Cevapla
  • OLMUYORKOMŞİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tutumların ileri süreçte mutlaka bedeli olacaktır kabuledilemez durum.Unutmadık kundakataki bebeklerin gözüne sıkılan kurşunu fidan gibi genç öğretmenlerimiz gençlerimiz vatandaşlarımız kamu personellerimiz köylümüz şe3hit edildi yaralandı gazi oldu bu duruma madem bu pervasızca tutum sergiliyor Yunanistan ortak suçludur meşru bir gerekçedir hiç bir ülke yönetimi inanın buderece sabırla hareket etmez böyle durum karşısında bu durumun savunmasını nasıl yapacak Yunanistan yönetimi tabiki savunulacak bir durum değil.Yunanistanlı komşularımız bu utanmaz tablo karşısında nasıl düşünüyorlar bir insan olarak destek veriyorlarmı merak ediyorum şahsen.
    Cevapla
  • Gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Neye durmusun bombala trakyadan 2 dakika mesafede bombala terorist nerde olursa olsun yok et
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    sahte yunan pasaportu, sahte suud pasaportu, ne sahtesi yahu, düpedüz pasaport veriyorlar. sahtesine ne gerek var. Türk düşmanıyım de bütün kapılar sana zaten açılıyor. güya pişman olmuş, anlattığının yüz katını mit biliyor zaten. bu kadar hadiseden sonra hala pkk ya katılanlar var ise pişmanlıkları sorgulanmalıdır.
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan zavallı bir millet ne savaşır ne halkına sahip çıkar yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri